Naslovnica Trendi Svemirko prvi na vrtu

Svemirko prvi na vrtu

Avtor: Spletno Uredništvo

1. julija se začenja poletna sezona Gala Hale. Prva bo na letni vrt zakorakala hrvaška pop atrakcija, imenovana Svemirko.

Svemirko prvi na vrtuSvemirka oz. glasbo te skupine so organizatorji opredelili kot ‘ex-yu/80’s/indie pop/emo-macho pop’ (foto: Društvo Kapa)

 

Organizatorji prireditve iz Društva Kapa zagotavljajo, da bo odprtje julijskega vrta Gala Hale grandiozno. Sezono poletnih dogodkov bo namreč začela hrvaška emo-macho pop senzacija Svemirko. »Fantje zafrkantje so že leta 2017 s prvo ploščo Vanilija s svojim prijetno nostalgičnim zvokom osvojili srca celotnega Balkana. Na prvi posluh glasba zveni, kot da jo poslušamo na predvajalniku kaset. In to sredi osemdesetih, ko smo še živeli v skupni državi. Nikoli ne bi rekli, da to glasbo ustvarjajo fantje, rojeni v devetdesetih.

Druga plošča, Tunguzija, ki je izšla leta 2018 je Svemirka ustoličila kot sodobnega princa retro ex-yu zvoka, kjer kraljujejo sintetizatorski zvoki osemdesetih, groovy bas ter clean kitarce, potopljene v chorus efekt. Nadgradili so ga z večjo uporabo elektronike, predvsem ritem mašin in še z večjo izrabo sintov,« pravijo v napovedi Društva Kapa. Svemirko bi se pravzaprav moral imenovati SveMarko – saj gre za projekt Marka Vukovića.

Marko je ustvarjal kot solo glasbenik kar nekaj let, preden mu je končno uspelo najti glasbene somišljenike, ki jih je potem oblikoval v svoj bend. Praktično vso glasbo in tekste piše Marko sam, prav tako je zadolžen za snemanje in produkcijo albumov. »Lahko bi tudi rekli, da so Svemirko popolni terasa bend. In nikjer v Ljubljani ni lepše terase in lepšega vrta, kot pri nas. Julij in avgust, vsak dan, razen nedelje. Veliko koncertov. Veliko dobrih partijev. Dobre družbe in hladnih alkoholnih zvarkov,« obljubljajo pri Društvu Kapa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.