Naslovnica Slovenija Več kot 80 odstotkov občin uspešnih pri EU razpisu za javne brezžične povezave

Več kot 80 odstotkov občin uspešnih pri EU razpisu za javne brezžične povezave

Avtor: Spletno Uredništvo

Direktorat za informacijsko družbo in informatiko ter Ministrstvo za javno upravo sta potrdila, da je bilo še 15 slovenskih občin uspešnih na evropskem razpisu za pridobitev bona v vrednosti 15.000 evrov za vzpostavitev brezžične Wi-Fi povezave na javnih mestih.

Več kot 80 odstotkov občin uspešnih pri EU razpisu za javne brezžčne povezave Tako so v občini Semič dobili posebni Wi-Fi bon že januarja letos (foto: ec.europa.eu)

 

Direktorat za informacijsko družbo in informatiko ter Ministrstvo za javno upravo RS (MJU) sta oznanila, da je Komisija EU zaključila zadnjega od skupno štirih javnih razpisov v okviru pobude ‘WiFi4EU’ (oz. ‘brezžična tehnologija za EU’). Za pridobitev posebnega bona v vrednosti 15.000 evrov za postavitev Wi-Fi povezav na javnih mestih se je tokrat potegovalo še 15 slovenskih občin.

Uspešne so bile občine Beltinci, Borovnica, Destrnik, Dobrovnik, Dolenjske Toplice, Dornava, Hodoš, Majšperk, Mengeš, Mirna Peč, Mozirje, Nazarje, Šalovci, Veržej in Žetale, medtem ko je občina Gornji Petrovci pristala na t.i. ‘rezervni listi’. »Na četrtem javnem razpisu, ki je potekal med 3. in 4. junijem 2020, je uspešno kandidiralo 947 občin iz držav EU, ki bodo pridobile bon v vrednosti 15.000 evrov za vzpostavitev brezžičnega Wi-Fi omrežja na javnih mestih.

Iz Slovenije je za pridobitev bona v četrtem razpisu uspešno kandidiralo še petnajst občin,« so sporočili z Evropske komisije oziroma njene Izvajalske agencije za inovacije in mreže (INEA). Skupno je bilo tako na vseh štirih javnih razpisih v okviru pobude WiFi4EU iz Slovenije uspešnih 170 od vseh 212 trenutno obstoječih slovenskih občin. Ta številka predstavlja več kot 80 % vseh občin, zato Slovenija sodi med najuspešnejše države v tem evropskem razpisu.

Na četrtem razpisu je sicer bon ‘WiFi4EU’ uspešno pridobilo 947 občin iz vse EU, Komisija EU pa je pri vseh razpisih skupaj iz vseh evropskih držav prejela več kot 8.600 prijav.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.