Naslovnica Magazin V nedeljo predstavitev Galaxya S9 v živo iz Barcelone

V nedeljo predstavitev Galaxya S9 v živo iz Barcelone

Avtor: Spletno Uredništvo

V nedeljo bodo v Barceloni lokalni in globalni javnosti predstavili zadnjo novost podjetja Smasung – pametni telefon Galaxy S9. Nekaj dni pred dogodkom, ki so ga poimanovali ‘Unpacked’ in bo v živo prenašan red spleta, so na dan že pokukale prve specifične fotografije artikla, ki naj bi bil nov prodajni hit južnokorejskega velikana.

Galaxy S9 3

Prve slike S9 še niso najboljše kakovosti, v nedeljo zvečer pa bo že povsem druga pesem (foto: telefonino.it)

 

Pametni telefon Galaxy S9 bo predvidoma imel povsem enak monitor kot Galaxy S8 in enak čitalec odtisov na hrbtišču. Bil naj bi prvi mobilni produkt, ki bo na tržišču Združenih držav Amerike uporabljal procesor Snapdragon 845. Izven ZDA bo CPU (osrednja procesorska enota ) drugačna in sicer bo notranji sistemski nabor zaupan Exynos-u 9810.

Posebna bo tudi kamera, ki bo z ostalimi senzorji poravnana vertikalno, ponašala se bo z 12 megapixli in odprtino zaslonke od f/1.5 do f/2.4. Po neuradnih informacijah, ki naj bi ušle iz podjetja Samsung, naj bi imel Galaxy S9 prikazovalnik AMOLED, dimenzije 5,8″ z resolucijo 2.960×1.440 in procesorjem SN 845 z 2.6GHz (ali Exynos 9810 z 2.9GHz). Model Galaxy S9+ bo imel dvojno kamero, vsako z 12 MP in večji, 6,2 palčni monitor.

Poleg tega naj bi S9 razpolagal s 4 GB RAM-a, S9+ pa kar s 6 GB spomina. Notranja shramba bo za obe inačici enaka in sicer 64 GB, toda z možnostjo dodatne razširitve za 400 GB prek mikro spominske kartice. Novosti S9 naj bi zaokrožili še bateriji s 3.000, ali 3.500mAh in USB tipa C. 

Dogodek Galaxy unpacked bo pojutrišnjem moč iz Barcelone spremljati v živo tudi na spletnem mestu samsung.com/si in sicer od 18. ure dalje. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.