Naslovnica Svet & EU V Bruslju so medijske akreditcije za evropske volitve še vedno na voljo

V Bruslju so medijske akreditcije za evropske volitve še vedno na voljo

Avtor: Spletno Uredništvo

Prihodnji dnevi bodo v vsej Evropski uniji predvsem v znamenju nedeljskih volitev. Posebej so se nanje pripravili v Parlamentu EU, saj bodo gostili številne novinarje in medijske službe, ki bodo poročale o dogajanju. o medijem zajema vse pomembne informacije, časovnico ter storitve Evropskega parlamenta, dostopne medijem v času volilnih dni in volilnega večera, 26. maja.

V Bruslju so medijske akreditcije za evropske volitve še vedno na voljo Poslopje Evropskega parlamenta v Bruslju (europarl.europa.eu)

 

Med objavljenimi informacijami je najbrž najbolj zanimiva časovnica objav volilnih podatkov. V nedeljo 26. maja bo Parlament EU objavljal ocene nacionalnih volilnih podatkov od 18. ure dalje, prve projekcije sedežev v novem Parlamentu pa bodo glede na dostopne nacionalne podatke objavljene ob 20.15. Projekcije sedežev se bodo s prihodom ocen in uradnih rezultatov iz držav članic tekom volilnega večera posodabljale. Začasne rezultate na evropski ravni se lahko pričakuje okrog 23.15.

Že od četrtka, 23. maja, pa bodo v multimedijskem centru, na Europe by Satellite in na zaslonih plenarne dvorane v Bruslju na voljo posnetki glasovanja predsednikov Evropskega parlamenta, Evropske komisije in Evropskega sveta, vodij političnih skupin v Parlamentu, vodilnih kandidatov ter državljanov iz vse EU. Projekcije in rezultati bodo dostopni v obliki visokokakovostnih grafičnih animacij.

Na voljo bo seveda tudi celovita zbirka volilnih pravil, časa volitev, list, kandidatov in preteklih rezultatov posameznih držav članic. Vsi novinarji, ki se želijo udeležiti volilnih dni v Evropskem parlamentu, si morajo pridobiti posebno akreditacijo za to priložnost. Posebna akreditacija bo veljavna v obdobju od 23. do 27. maja, sicer pa je bil rok za akreditiranje podaljšan.

»Vse že oddane zahteve ostajajo veljavne. Vsi prosilci bodo potrditev odobritve svojih zahtev prejeli pravočasno prek elektronske pošte. Status svoje zahteve lahko preverijo tudi na spletišču za registracijo,« so še obvestili s Parlamenta in predstavnike sedme sile napotili na pisarno za akreditacije medijev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.