Naslovnica Trendi Temni Feniks je vrhunec sage Možje X

Temni Feniks je vrhunec sage Možje X

Avtor: Spletno Uredništvo

Prve dni junija v slovenska kina prihaja nov vrhunec iz serije filmov Možje X. Temni Feniks bo že dvanajsti film znantveno fantastične franšize po vrsti, prihodnje leto pa naj bi mu sledila še ena dolgometražna produkcija.    

Temni feniks je vrhunec sage Možje XKdo smo? Smo preprosto tisto, kar drugi želijo, da smo? Nam je namenjena usoda brez našega nadzora? Ali pa se morda lahko razvijemo in postanemo nekaj … več? (foto: Blitz Film & Video Distribution)

 

Scenarist in režiser Simon Kinberg gledalcem prinaša najbolj radikalen film franšize Možje X, kar jih je bilo do sedaj. ‘MOŽJE X: TEMNI FENIKS’ pripoveduje zgodbo o preoblikovanju Jean Grey (Sophie Turner), ki se iz nadarjene mutantke transformira kar v najmočnejšo silo celotnega vesolja. Po eni strani gre za spektakularen blockbuster, ki je trenutno vrhunec sage, po drugi strani ta znanstveno fantastični triler postavlja tudi kočljiva vprašanja o lastni identiteti in usodi.

Zgodba filma se zaplete, ko med življenjsko nevarno misijo v vesolju Jean Grey absorbira kozmično energijo, katera v njej sproži tako močne sile in moči, kakršnih ni imel še noben mutant. “Po vrnitvi na Zemljo se bori s temi skoraj božanskimi zmožnostmi, vendar je sila v njej prevelika, da bi jo zadržala in nadzorovala ter zelo hitro prizadane ravno tiste, ki jih najbolj ljubi.

Njena dejanja razdvojijo Može X, ki se morajo prvič v življenju boriti proti najbolj nevarnemu sovražniku do sedaj – enemu izmed svojih. V čustveni zgodbi o razdeljeni junakinji, razdeljeni družini in razdeljenem svetu,” so zapisali v filmskem napovedniku Blitz Film & Video Distribution.  V filmu sicer igrajo James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Sophie Turner, Tye Sheridan, Alexandra Shipp in Jessica Chastain. 

Posebej gre omeniti Sophie Turner, ki si je ravno dobro ‘oddahnila’ od Igre prestolov in je v filmu kot Feniks spet zablestela. Vsi zvesti ljubitelji franšize pa se bodo najbrž razveselili ob ponovnem snidenju z že znanimi mutanti, kot so Charles Xavier, Magneto, Raven/Mystique, Hank/Beast in seveda Scott “Cyclops” Summer. Film MOŽJE X: TEMNI FENIKS v slovenska kina prihaja predpremierno 5. junija. Za prihodnje leto pa je napovedan še 13. film franšize z naslovom ‘Mladi mutanti’

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.