Naslovnica Slovenija Uvodna faza projekta Obleka naredi človeka se že izteka

Uvodna faza projekta Obleka naredi človeka se že izteka

Avtor: Spletno Uredništvo

Tri slovenske nevladne organizacije so združile moči v projektu za manj odpadnih oblačil. Projekt so poimenovali ‘Obleka naredi človeka’, njegova uvodna faza pa se bo končala že čez nekaj dni. 

Uvodna faza projekta Obleka naredi človeka se že izteka

Obleka naredi človeka – tri nevladne organizacije so pravkar združile moči za manj odpadnih oblačil (foto: pixabay.com)

 

Pravična trgovina Slovenije, Ekologi brez meja in društvo Focus so se skupaj lotili novega projekta ‘Obleka naredi človeka’. Gre za tri znane slovenske nevladne organizacije, ki se že dlje časa vsaka na svojem področju zavzemajo za varovanje okolja in za racionalno izkoriščanje obstoječih dobrin. Prvi cilj novega projekta bo ugotoviti dejansko stanje na področju oblačil v Republiki Sloveniji.

Zato so se organizatorji odločili, da projekt pričnejo z obsežno vseslovensko anketno raziskavo, v kateri bodo preverili količine oblačil, ki so na voljo v trgovinah in pa tudi količine tekstilnih odpadkov. Še posebej pa bi radi preverili, kaj natančno se dogaja z rabljenimi oblačili, ko pristanejo v zbirnih centrih, ter kakšni so trenutni obstoječi trendi na področju ponovne uporabe in reciklaže oblačil.

»Na potrošnike so tako naslovili anketni vprašalnik, s katerim želijo podrobneje raziskati, koliko oblačil kupujejo, zakaj in kaj naredijo z njimi, ko jih ne nosijo več. Vprašalnik, ki ga je izpolnilo že več kot 1.200 posameznikov, je za izpolnjevanje na voljo še do konca novembra. Hkrati pa raziskava poteka tudi med drugimi relevantnimi deležniki na področju (odpadnega) tekstila,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Rezultati te uvodne raziskave bodo temelji dokument za nadaljnje aktivnosti, javno pa bodo objavljeni na začetku prihodnjega leta. Projekt je sicer financiran s strani ACF Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.