Naslovnica Oglaševanje Umetnost iz lesa

Umetnost iz lesa

Avtor: Spletno Uredništvo

Les je material, ki se uporablja že tisočletja in je eden prvih materialov, ki jih pozna človeška civilizacija.

Foto: https://pxhere.com/en/photo/1395625

Tudi s prihodom sodobnih materialov, betona in jekla, se les še vedno pogosto uporablja pri gradnji. Les je edini biorazgradljiv in obnovljiv gradbeni material in kot tak zelo primeren za trajnostno gradnjo. Prednosti lesa kot gradbenega materiala so med drugim enostavna obdelava, precejšnja trdnost v primerjavi z nizko težo, odlična toplotna in zvočna izolacija ter privlačen estetski videz.

Ena najstarejših obrti, ki se ukvarja z obdelovanjem lesa je tesarstvo. Tesarstvo je namreč lesna obrt, povezana z gradnjo človekovega bivališča, postavljanjem gospodarskih in prometnih objektov kot so kozolci in leseni mostovi ter plovila. Tesarji se torej pri svojem delu spoprijemajo z ročno obdelavo lesa in postavitvijo različnih lesenih elementov in konstrukcij. Pogosto sodelujejo pri gradnji objektov, kjer izdeluje opaže za elemente iz armiranega betona. Načrtujejo in postavljajo lesene strešne konstrukcije, lesene gradbene odre in ploščadi. Pri gradbenem delu tesarji tesno sodelujejo z zidarji, krovci, stavbnimi kleparji in drugimi delavci na gradbišču. Tesarji načrtujejo in pozneje tudi izdelajo različne lesene obloge, stopnišča, pode in tlake, podporne stebre in druge lesne elemente, kjer je potrebna spretna ročna obdelava lesa.

Tesarske storitve so nepogrešljive na področju gradbeništva, zlasti pri postavljanju različnih lesenih konstrukcij in na področju lesne industrije, kjer tesarji opravljajo različne vrste del v procesu obdelave lesa.

Foto: https://pxhere.com/en/photo/1201824

Na slovenskem trgu podjetje MIBLA, d.o.o. iz Selc v občini Škofja Loka nudi kakovostne in hitre storitve na področju tesarskih del, ki med drugim zajemajo izdelavo skeletnih hiš, lesenih nadstreškov ter vseh vrst strešnih konstrukcij, brunaric, vrtnih ut, pergol, balkonov, ograj, podov, stropov, stopnic, mostovov in še mnogo drugih. Pri tem je seveda pomembno, da so vsa tesarska dela skrbno in kvalitetno opravljena. Ni odveč izpostaviti, da je ostrešje, torej nosilni del strehe, povečini izdelano iz masivnega in lepljenega lesa, zaradi česar je poglavitnega pomena, da je pravilno načrtovano, ustrezno dimenzionirano, strokovno izdelano in pozneje pravilno vzdrževano, saj bo le tako zdržalo več desetletij.

Podjetje MIBLA, d.o.o. je eno izmed vodilnih izvajalcev tesarskih storitev, pa tudi krovskih in kleparskih storitev na slovenskem trgu. Kakovost dela podjetja MIBLA, d.o.o. zagotavlja usposobljen kader, ki se nenehno usposablja z novimi tehnikami in novostmi ter jih krasita hitra odzivnost in spoštovanje dogovorjenih rokov. Ker se vselej držijo korak z razvojem iz njihovega področja, tako skozi znanje, kot skozi uvajanje novih kritin in pripadajočih novih materialov, je njihova kvaliteta opravljenih storitev na zavidanja vrednem nivoju. Pa naj si gre za izdelavo streh ali le adaptacijo le teh, pri projektih stanovanjskih in poslovnih stavb. V podjetju MIBLA, d.o.o. poskrbijo za vrhunske tesarske storitve, postavitev novega ali sanacijo obstoječega ostrešja. Delo vedno opravijo v skladu z vsemi veljavnimi gradbenimi standardi in predpisi ter, seveda, v skladu z načrti in željami naročnikov.

Ker tesarji pri gradbenem delu tesno sodelujejo z zidarji, krovci, stavbnimi kleparji in drugimi delavci na gradbišču je podjetje MIBLA, d.o.o. tako v prednosti tudi zaradi tega, ker ob tesarskih storitvah, pokrivajo tudi krovske storitve in kleparske storitve. Poleg tesarskih storitev, ki kot rečeno med drugim zajemajo montažo raznih nadstreškov, vrtnih ut, drvarnic, izdelava brunaric, pergole, kozolci, namreč podjetje MIBLA, d.o.o. nudi tudi naslednje storitve, ki jih izvajajo po celi Sloveniji:
•  kompletno postavljanje ostrešij in krovska dela (polaganje strešnikov, izdelava konstrukcije),
•  razna zaključna dela (žlebovi, obrobe, izolacije),
•  kleparska dela (obrobe in zaključki streh, obrobe dimnikov, montaža odtočnih cevi in ostala kleparska dela),
•  montaža strešnih oken,
• zdelava raznih nadstreškov in frčad,
• montaža snegolovov in strelovodov,
• toplotne izolacije in hidroizolacije ravnih streh,
• montaža sončnih kolektorjev in fotovoltaike ter ostala zunanja in notranja strešna dela.

Foto: https://pxhere.com/en/photo/1201820

Dejstvo, da podjetje MIBLA, d.o.o. krasita izjemno hitra odzivnost in da svoje storitve vedno opravijo v dogovorjenih rokih, pa sta le še razloga več, da se odločite zanje kot izvajalca, ki bo opravil prav vse od vaše ideje do postavitve.

Naročnik oglasa je MIBLA d.o.o.

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.