Naslovnica Magazin Tudi Toyota stavi na električne hibride

Tudi Toyota stavi na električne hibride

Avtor: Spletno Uredništvo

Tudi japonski avtomobilistični gigant Toyota na evropskem tržišču vedno več služi z električnimi vozili oziroma s hibridi. V prvem četrtletju so namreč hibridna električna vozila predstavljala že 45 % prodaje družbe Toyota Motor Europe (TME). Del trenutne ponudbe znane japonske avtomobilistične znamke (foto: toyota.si)

 

Družba Toyota Motor Europe je objavila prodajne rezultate za prvo četrtletje leta 2018. Prodanih je bilo 280.300 vozil Toyota in Lexus, kar pomeni 4-odstotno povečanje v primerjavi z letom 2017. Skupni tržni delež skupine se je dvignil za 0,1 odstotne točke na 5,1 odstotka. Prodaja hibridov je s 125.400 enotami zrasla za 18 odstotkov na letni ravni. Hibridi EV zdaj predstavljajo 45 odstotkov celotnega obsega prodaje družbe TME, pri čemer jih je bilo kar 55 odstotkov prodanih samo v zahodni Evropi.

»Zelo smo veseli, da se naš prodajni trend iz leta 2017 nadaljuje tudi letos. Evropski trg raste in naši rezultati so še boljši. Naša zasedba električnih hibridov, ki šteje 16 modelov vozil Toyota in Lexus, zdaj predstavlja 45 % naše celotne prodaje. Pričakujem, da se bo Toyota v letu 2018 ponovno odlično odrezala in predvsem povečala prodajo hibridnih vozil,« je dejal Dr. Johan van Zyl, predsednik in izvršni direktor Toyota Motor Europe.

Uspešna predstavitev Toyote C-HR na tržišču je tlakovala pot k uspešnemu začetku leta 2018. Toyota C-HR z več kot 80-odstotnim deležem je najbolj reprezentativen primer prehoda strank na hibridna vozila. Odlične rezultate v prvem četrtletju so z rekordno prodajo vknjižili tudi modeli Yaris hibrid, Auris hibrid in RAV4 hibrid. Prodaja modelov Lexus je zrasla za 2 %. Lexus s 66-odstotnim povprečnim hibridnim deležem v skupni prodaji in z 98-odstotnim v zahodni Evropi bistveno prispeva k uspehu hibridnih vozil, so še spročili z družbe TME.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.