Naslovnica Trendi Trium in Jinho Jinza predstavljajo novosti domače glasbene scene

Trium in Jinho Jinza predstavljajo novosti domače glasbene scene

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenski glasbeni prostor bosta te dni zaznamovali dve novosti. Prva prihaja iz celjske kotline, druga pa s prekmurskih ravnic. V Gala hali pa se pred poletjem obeta serija vsaj 15 koncertov.

Triumfoto1Celjska skupina Trium te dni predstavlja novost z albuma Puzzle (foto: PR GIG)

 

Nova celjska glasbena pop-rock skupina Trium pravkar predstavlja novi single ‘Nič takega’ z zadnjega albuma Puzzle, ki so ga izdali konec leta 2017. Pesem govori o tem, kako hitro se lahko zapleteš v neka nova vzporedna ljubezenska razmerja in kako so včasih pretekle tovrstne izkušnje lahko tudi koristne. »Potem se morebiti lažje odločaš postavljati meje in ne pride do nezaželenih posledic, ki nikomur ne bi prinesle nič dobrega – vmesno dogajanje pa vseeno ostaja razburljivo…« pravi avtor skladbe Roman Nussdorfer. Kot ženski vokal se jim je pri tej skladbi pridružila Nika Kodrič.

Z agencije GIG sporočajo, da Trium sicer izvajajo svežo, avtorsko slovensko glasbo, svoj prvenec Puzzle pa so poimenovali po naslovni skladbi, ki je s svojo posebno energijo združila njene člane z željo po glasbenem ustvarjanju in tako prispevala k nastanku skupine. Na novi album je uvrščenih 10 avtorskih skladb, ki poslušalcu pripovedujejo o različnih prepletenih situacijah v partnerskih odnosih. Gre za nekakšno sestavljenko pesmi iz različnih obdobij ustvarjanja, ki skupaj tvorijo sliko ljubezni, ime Puzzle pa namiguje tudi na to, da različni člani skupine, ob skupnem nastopu na odru, tvorijo lepo sestavljeno celoto.

Roman Nussdorfer v skupini deluje kot avtor tekstov in glasbe, solo kitarist in back vokal, na glasbeni sceni pa je prisoten že vrsto let, saj je kot ustanovni član novogoriških Avtomobilov z njimi izdal njihov prvi LP album Mjesec je opet pun. Matjaž Mikac je kot basist in kitarist nastopal že v Celjskem plesnem orkestru Žabe in Brazzzz bendu. Sine Videčnik kot glavni vokal in ritem kitara pa je član še vedno zelo cenjene in priljubljene folk-rock zasedbe Kladivo, konj in voda, s katero je posnel kaseto Zorenje ter LP album Vidov ples, kot vokalni solist pa občasno sodeluje s Celjskim plesnim orkestrom Žabe in Brazzzz bendom. Na koncertih se jim pridružijo še Matevž Goršič ali Mitja Skornšek na klaviaturah, Gašper Obšteter na bobnih, Nik Lovše na bas kitari ter Nika Kodrič kot ženski back vokal. 

Prekmurje pa ‘vrača udarec’ s Soboški samuraji Jinho Jinza. Slednji so svoja rezila brusili v zasedbah Automassage, Manul in Psycho-Path, 24. aprila pa bodo na odru Gala hale predstavili kritiško hvaljeni prvenec ‘TODAY – cause the devil told me so‘. Po ritmu in strukturi bi glasbo Prekmurcev najlaže ‘popredalčkali’ kot bluz, v katerega trojec odločno zareže s stonerskimi in nojz prvinami. Za fene gruvajočih garažnih izletov tipa Tweak Bird, Mule in The Jesus Lizard, ki jih Jinho Jinza v spopad vabijo z besedami: »Glasba je čustvo. In hrup tudi.«

Sicer se v Gala hali v prihodnjih dveh mesecih obeta cela vrsta koncertov: Noctiferia – četrtek, 19. 4., The Toasters – četrtek, 26. 4., Not on tour (Izrael) – petek, 11. 5., Wave riders – sobota, 12. 5., The canyon observer (izid nove plošče), četrtek, 17. 5., Mrfy – četrtek, 24. 5., Druga godba: Kokoko! (Kongo) + The brother moves on (JAR) – petek, 25. 5., Mladi rapetek (zaključna prireditev mladinskega natečaja) – sobota, 26. 5., Hrupni dnevi – sreda, 30. 5. in petek, 1. 6., Punk in drublic: Nofx, Mad caddies, The Bronx, Bad cop/bad cop –  četrtek, 21. 6.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.