Naslovnica Šport Slovenke drevi startajo proti Madžarkam

Slovenke drevi startajo proti Madžarkam

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska ženska kadetska odbojkarska reprezentanca danes ob 19. uri začenja nastope na evropskem prvenstvu, ki ga soti Bolgarija. Naša dekleta se v boj za najvišja mesta podajajo skupaj z Madžarsko, Srbijo, Bolgarijo, Rusijo in Belorusijo. Slovenke zagotovo ne čaka lahka naloga, a so po drugi strani na tem nivoju vse ekipe dokaj enakovredne in zato tudi premagljive. Potrebno pa bo igrati izjemno zbrano in napraviti čimmanj napak.

Tako so se avgusta lani slovenske kadetinje razveselile svoje prve zmage na svetovnem prvenstvu v Argentini (foto:ozs.si) 

 

Za uvod v prvenstvo stare celine se bo slovenska kadetska ženska izbrana vrsta danes zvečer pomerila z Madžarsko: »O tekmicah imamo kar nekaj podatkov, saj smo jih spremljali na srednjeevropskem prvenstvu. Ekipa je sicer lahko deloma spremenjena, a sem prepričan, da bo naš statistik Sebastjan Mavrič, opravil dobro delo pri pripravi na tekmo. Računam, da so Madžarke premagljive, a naša dekleta bodo morala odigrati kar najbolj zbrano in si privoščiti čim manj napak. Upam, da punce ne bodo preveč pod pritiskom. Gre za pomembno tekmovanje, na katerem se je potrebno dokazati. Upam, da ne bo prisotnega preveč strahu. Na srečo smo si precej izkušenj nabrali na mednarodnem turnirju v Pordenoneju,« je povedal selektor Boris Klokočovnik

Slovenske kadetinje bodo igrale v težki skupini z Madžarsko, Srbijo, Bolgarijo, Rusijo in Belorusijo, a selektor meni, da so vse reprezentance na prvenstvu premagljive. »Nasprotnikov ne moremo izbirati, kdo je na drugi strani mreže, niti ni tako pomembno. Na tej ravni so vse ekipe premagljive, a je treba igrati stoodstotno in se držati navodil. Pomembna bosta dober začetni udarec in zanesljiv sprejem, borbenost te ekipe pa tako ni vprašljiva. Pomerili se bomo z ekipami, katerih značilnost so izrazito visoke igralke. Hkrati to pomeni, da lahko izkoristimo dobro tehnično znanje, ki ga ima ta ekipa in s hitro igro v napadu presenetimo tekmice. Z Rusinjami smo se pomerili v času priprav in če bi začetne udarce izvajali bolj konkretno, bi šla zmaga lahko v naše roke. Na podoben način bo treba igrati proti vsem ekipam,« je taktiko Slovenk za spletno stran odbojka.si razkril selektor.

Uvodna tekma z Madžarsko bo na sporedu drevi ob 19. uri. Reprezentanca Slovenije: Ana Žigon, Neli Goršek (obe Swatycomet Zreče), Maša Božič, Vita Črnila, Lara Rituper, Katja Banko (vse Spodnja Savinjska Šempeter), Naja Boisa (OK Vital Ljubljana), Tinkara Kavčič (ŽOK Škofja Loka), Zala Špoljarič, Manja Jerala (obe OK Calcit Kamnik), Lorena Lorber Fijok (Nova KBM Branik), Žana Zdovc Sporer (ŽOK Formula Formis). Strokovni štab: Boris Klokočovnik (selektor), Urban Oder (pomočnik selektorja), Jaroš Štekl (vodja ekipe), Rosana Krajnc (trenerka za telesno pripravo), Sebastjan Mavrič (statistik).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.