Naslovnica Slovenija Tekmovanje slovenskih gostincev za najboljši krof

Tekmovanje slovenskih gostincev za najboljši krof

Avtor: Spletno Uredništvo

Turistično gostinska zbornica Slovenije je gostince po Sloveniji povabila k sodelovanju pri zanimivem in slastnem dogodku. Projekt, pri katerem sodelujejoPošta Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in podjetje Turizem Ljubljana, se imenuje ‘Ustvari svoj krof’ in bo na vrsti 9. februarja.

Že teden dni pred pustnim torkom bo marsikje zadišalo po krofih (foto: jocooks.com)

 

Turistično gostinska zbornica Slovenije je vse gostince povabila k sodelovanju pri zanimivem in slastnem dogodku. Projekt, ki ga podpirajo tudi Pošta Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Turizem Ljubljana, se imenuje ‘Ustvari svoj krof’ in bo na vrsti 9. februarja. Namen akcije je vliti malce optimizma v panogo, obeležiti pustni čas in kulinarično tradicijo ter se vključiti v projekt Slovenija evropska gastronomska regija 2021.

»Gostince po Sloveniji vabijo, da 9. februarja (en teden pred pustnim torkom) pošljejo svoj krof, ki ga bo na ustreznem naslovu prevzela Pošta Slovenije d.o.o., sponzor dogodka, vsak sodelujoči poskrbi zgolj za primerno embalažo. Prevzem krofov bo potekal 9. februarja zjutraj. Dostava bo na sedež TGZS, do 13. ure, kjer bo strokovna komisija ocenila in razglasila zmagovalca,« so sporočilo TGZS povzeli na Slovenski turistični organizaciji, oz. na njeni spletni strani slovenia.info.

Da gre za resno tekmovanje, priča zasedba strokovne komisije, v kateri so Alma Rekič ( priznana kuharska mojstrica in mednarodna ocenjevalka WACS), Cecilija Per (dolgoletna strokovna učiteljica na BIC Ljubljana, Srednja slaščičarska šola) ter Tomaž Vozelj (predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, mednarodni ocenjevalec WACS). Komisija bo na koncu nagradila tri najboljše krofe.

Da bo vse skupaj še bolj zabavno, bodo poskrbeli za prenos dogodka v živo in sicer preko video povezave (v aplikaciji MS Teams). Prenos bo obogatil strokovni komentator – etnolog dr. Janez Bogataj, ki je izjemen poznavalec slovenske kulinarike in bo tudi predstavil bogato izročilo peke krofov na Slovenskem. Prijavnice bodo zbirali do četrtka, 4. februarja.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.