Naslovnica Slovenija Subvencionirane vozovnice bodo za mnoge študente in dijake še cenejše

Subvencionirane vozovnice bodo za mnoge študente in dijake še cenejše

Avtor: Spletno Uredništvo

September se naglo bliža h koncu, 1. oktobra pa se že pričenja študijsko leto 2020-21. Zato so z Ministrstva za infrastrukturo opozorili študente, da je odslej možen spletni nakup subvencionirane vozovnice v javnem prometu. Pri oblikovanju cen bodo upoštevali tudi neizkoriščene vrednosti vozovnic iz preteklega študijskega leta.

 Subvencionirane vozovnice bodo za mnoge študente in dijake še cenejše

Novosti bodo vsem omogočile enostavnejše postopke pri pridobivanju subvencioniranih vozovnic (foto: flickr.com/@matylda)

 

 Prvega oktobra se pričenja študijsko leto 2020-21, zato bodo imeli marsikateri študenti v prihodnjih dneh obilico opravkov Čakajo jih namestitev v domove ali zasebne sobe, urejanje statusov, pridobivanje bonov za hrano in tudi nabava subvencioniranih vozovnic za javni prevoz. Zato so z Ministrstva za infrastrukturo (MZI) posebej opozorili študente (in seveda tudi dijake, ki pa so se vrnili v šole že s 1. septembrom), da je odslej možen spletni nakup teh posebnih vozovnic.

»Dijaki in študenti lahko na portalu eUprava po prijavi z e-identiteto uredijo vse potrebno za subvencionirano vozovnico v javnem avtobusnem, železniškem in mestnem prometu. Na portalu po oddaji elektronske vloge takoj prejmejo odločitev ter za relacije na potrjeni vlogi opravijo spletni nakup vozovnice. Vlogo oddajo vsi, ki prvič zaprosijo za subvencionirano vozovnico in tisti, ki želijo podaljšati veljavnost vloge iz preteklega šolskega oziroma študijskega leta,« sporočajo z MZI.

Za mnoge pa bodo vozovnice še precej cenejše, kot bi bile sicer. Ob začetku novega študijskega leta 2020-21 bodo namreč vsem dijakom in študentom, ki zaradi spomladanskih omejitev gibanja v državi tedaj niso mogli uporabljati javnega prevoza potnikov, priznali popust, oziroma jim upoštevali neizkoriščene vrednosti vozovnic na kartici Integriranega javnega potniškega prometa (IJPP). Da bi zmanjšali nevarnost okužb s COVID 19, pa z MZI močno priporočajo, da si vse glede vlog in vozovnic vsi v celoti uredijo preko spleta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.