Naslovnica Šport Hvala, kapetan

Hvala, kapetan

Avtor: Spletno Uredništvo

Dolgoletni kapetan slovenske nogometne reprezentance Boštjan Cesar je uradno končal z aktivnim nastopanjem. 38-letni Cesar je pustil globok pečat v slovenskem reprezentančnem nogometu, sedaj pa razmišlja, da bi prestopil med trenerje.

Hvala kapetanSlovenski ljubitelji nogometa lahko Cesarju rečejo le hvala, kapetan (foto: nzs.si/Martin Metelko)

Dolgoletni kapetan in steber obrambe slovenske reprezentance Boštjan Cesar je sporočil, da končuje z igralsko kariero. Cesar je za slovensko člansko nogometno izbrano vrsto odigral kar 101 tekmo, na klubskem nivoju pa je bil nazadnje član italijanskega prvoligaša (do letos) Chieva iz Verone. Robustni srednji branilec je športno pot pričel v mladinskih selekcijah Olimpije, že kot mladinec pa se je nato preselil v zagrebški Dinamo.

Nato se je preselil v francoski Marseille, skočil za leto dni k angleškemu West Bromwich Albionu, se ustavil še v francoskem Grenoblu, od leta 2010 pa je bil član član Chieva Verone. Kot so spomnili z Nogometne zveze Slovenije (NZS), je v dresu slovenske članske nogometne reprezentance zabil tudi deset golov, kar je za branilca veliko. Pogosto pa so bili prav ti goli tudi odločilni za uspešen razplet tekem.

»Ponosen sem na svojo športno pot, nogomet mi je v življenju dal ogromno. Verjetno bi lahko še kakšno leto vztrajal, vendar pogodba s Chievom mi je potekla in prišel sem do nekega trenutka, ko je bilo smiselno zaključiti to poglavje v mojem življenju. Seveda ga bom pogrešal, ampak v prihodnosti imam še toliko načrtov in toliko izzivov, da mi zagotovo ne bo dolgčas,« je ob odločitvi za zaključek igralske kariere za NZS povedal Boštjan Cesar.

Cesar je bil steber obrambe slovenske članskere prezentance kar 15 let, vrhunec pa je doživel pred okroglimi desetimi leti. Tedaj se je Slovenija drugič v zgodovini uvrstila na svetovno prvenstvo, žal pa ji je v Južni Afriki za preboj v drugi del tekmovanja zmanjkal kanček športne sreče. Sicer pa je Boštjan trenutno tudi rekorder po številu nastopov v dresu slovenske reprezentance, sam pa pravi, da ga po koncu igralske kariere še najbolj vleče v trenerske vode.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.