Naslovnica Slovenija Sproščanje rekreativnih aktivnosti na vodi

Sproščanje rekreativnih aktivnosti na vodi

Avtor: Spletno Uredništvo

Med današnjimi sprostitvami omejitev gibanja po Sloveniji so navedene tudi nekatere športno-rekreativne dejavnosti na vodi. Ribičem, jadralcem, veslačem, kajakašem, kanuistom, suparjem in kajtarjem so spet dopustili njihove običajne aktivnosti, a ob upoštevanju ostalih preventivnih ukrepov.

 Sproščanje rekreativnih aktivnosti na vodiLastniki plovil bodo z novo uredbo verjetno zelo zadovoljni (foto: SJ)

 

Na uradnem spletnem mestu državne uprave gov.si so danes ponovili, da (že) od sobote, 18. aprila dalje prebivalcem RS znova dovoljuje določene športno-rekreativne dejavnosti na prostem oziroma na vodi. Pri tem so omenjeni športnih objektih na prostem in površine za šport v naravi, vendar je še naprej zahtevano upoštevanje ostalih zdravstveno-preventivnih ukrepov, kot je ohranjanje varne razdalje do ostalih in predvsem – spoštovanje občinskih meja.

»Skladno s tem Uprava za pomorstvo umika poziv uporabnikom športno-rekreativnih plovil in rekvizitov z dne 8.4.2020. Od ponedeljka 20.4.2020 dalje so tudi na vodnih površinah dovoljeni individualni športi, vedno ob upoštevanju varne razdalje do drugih. Ob upoštevanju varne razdalje do drugih in ob upoštevanju pravil varnosti plovbe na morju lahko uporabniki vodnih površin v akvatoriju lastne občine izvajajo športno-rekreativne dejavnosti na prostem: jadranje, kajtanje, supanje, ribarjenje, ipd.,« so novo odredbo povzeli na Upravi za pomorstvo.

Uredba ima vsaj eno opazno pomanjkljivost, saj občinske meje na morju, pa tudi ob rekah in jezerih, niso označene. Če bi ob rekah in jezerih najbrž še lahko izvajali nadzor, pa pomorski občinski komunalni redarji, ki bi kaznovali kršitelje, pač ne obstajajo. Poleg tega večina rekreativcev s seboj na vodo med vadbo ne nosi osebnih izkaznic. A najpomembneje je, da bodo jadralci, rekreativni ribiči, veslači, kajakaši, kanuisti, suparji in kajtarji lahko od danes (ali že od sobote?) spet uživali.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.