Naslovnica Šport Renault je oklestil svoje delovne aktivnosti v obeh dirkaških obratih

Renault je oklestil svoje delovne aktivnosti v obeh dirkaških obratih

Avtor: Spletno Uredništvo

Družba Renault Sport Racing se je odločila, da bo v precejšnji meri ustavila svoje dejavnosti v svojih dirkaških obratih v francoskem Viry-Châtillonu in angleškem Enstonu. Odločitev ni bila lahka, a tudi ni presenetljiva, saj gre v današnjih izrednih razmerah v prvi vrsti za preživetje. 

Na dirkalnikih Daniela Ricciarda in Estebana Ocona se bo očitno nekaj časa nabiral prah (foto: renaultsport.com)

 

Družba Renault Sport Racing, ki je zadolžena tudi za Renaultovo moštvo formule 1, se je skladno z odločitvami Mednarodne avtomobilistične zveze FIA ter državnih organov Francije in Združenega kraljestva pravkar odločilo za obsežno zaustavitev aktivnosti v svojih obratih v Viry-Châtillonu in Enstonu»Za Viry-Châtillon se je Renault Sport Racing odločil, da od 6. aprila uporablja urnik za krajši delovni čas za začasno obdobje 12 tednov.

Ta odločitev je bila sprejeta ob posvetovanju s predstavniki zaposlenih in je bila podprta s solidarnostnim sporazumom, namenjenim zaščiti podjetja in njegovih zaposlenih,« so o svojem francoskem obratu pojasnili z Renaulta. Za dejavnosti, ki jih ne sodijo pod okrilje FIA, kot sta Formula E in Racing Racing, pa se bodo tam delovne aktivnosti nadaljevale, pa čeprav bodo morda okrnjene, saj bodo upoštevali zdravstvene razmere in potrebe podjetja.

V Angliji pa bo malce drugače, saj se je Renault za obrat v Enstonu odločil, da bo zaprosil za britansko državno podporo oziroma za vstop v shemo pomoči za ohranjanje delovnih mest. »Od 1. aprila do 31. maja bo velika večina uslužbencev družbe doživela popolno zaustavitev aktivnosti, kar pa se lahko še spremeni. Dogovorjeno je bilo tudi, da se znesek, ki ga je dodelila vlada, dopolni za zagotovitev najmanj 80% dejanske plače za vse člane ekipe.

Plače aktivnega osebja, vključno z vodstvom, se bodo zmanjšale v enakih razmerjih,« so še dodali z z Renault Sport Racinga. Kot je pojasnil Cyril Abiteboul, poslovodni direktor Renaultovega moštva F1 , morajo zaradi nastalih razmer pri rumeno-črnih uporabiti vse možne mehanizme, ki so jim na voljo, da prebrodijo najtežje obdobje negotovosti in neaktivnosti, hkrati pa zaščitijo celotno ekipo, ki so jo zgradili v zadnjih štirih letih.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.