Naslovnica Slovenija Šolstvo prihodnji teden ponovno začenja z izobraževanjem na daljavo

Šolstvo prihodnji teden ponovno začenja z izobraževanjem na daljavo

Avtor: Spletno Uredništvo

Zaradi drugega vala pandemije koronavirusa se v državi stopnjujejo novi omejevalni ukrepi. Tako bo veliko šol prihodnji teden spet prešlo k izvajanju pouka na daljavo, potem pa bodo za mnoge že sledile krompirjeve počitnice. 

Šolstvo prihodnji teden ponovno začenja z izobraževanjem na daljavo

 V zadnjem mesecu je bilo okužb v šolskih ustanovah vedno več, zato so bili novi ukrepi pričakovani (foto: pixabay.com)

 

Z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZS) so sporočili, da so zaradi poslabšanja splošnega zdravstvenega stanja v državi izdali nov o sklep o preventivnih ukrepih na šolskem (oziroma vzgojno-izobraževalnem) področju. Sicer so novi ukrepi začasni in bodo veljali le za prihodnji teden, oziroma do konca bližnjih jesenskih počitnic. Med 19. in 23. oktobrom bo tako v srednjih šolah, glasbenih šolah in od 6. do 9. razreda osnovnih šol izobraževanje ponovno potekalo na daljavo.

Šolarji od 1. do 5. razreda bodo vseeno morali v šolo, podobno se ne bo nič spremenilo v šolskih strukturah za izobraževanje otrok s posebnimi potrebami oz. s prilagojenim programom. »Prav tako se nespremenjeno izvaja delo v vrtcih, dijaških ter študentskih domovih, pri čemer ministrstvo poziva, da spodbudijo kar največje število dijakov k odhodu domov in na ta način zagotovijo varno okolje tistim dijakom, ki doma nimajo ustreznih pogojev za delo in učenje na daljavo.

Enako morajo imeti možnost ostati v domu dijaki in študenti tujci,« so še pojasnili z ministrstva. Šolanje na daljavo pa bo od ponedeljka dalje potekalo tudi na področju izobraževanja odraslih in v višjih strokovnih šolah, medtem ko bodo visokošolski zavodi delovali v skladu s sklepi in smernicami univerz oz. njihovih članic. V ponedeljek 26. oktobra se sicer za osnovne in srednje šole začenjajo jesenske oz. ‘krompirjeve’ počitnice, ostale šolske ustanove pa bodo v tem obdobju delovale na daljavo.

Poleg tega bodo morali naslednja 2 tedna vsi učitelji od 6. razreda navzgor ter tudi vsi učenci in vsi dijaki, če se na nahajajo v matičnem oddelku, obvezno nositi zaščitne maske.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.