Naslovnica Šport Bližajo se druge mini-priprave, bliža se prva kvalifikacijska tekma

Bližajo se druge mini-priprave, bliža se prva kvalifikacijska tekma

Avtor: Spletno Uredništvo

Kljub vsem logističnim težavam zaradi pandemije koronavirusa bo slovenska futsal reprezentanca poskusila nadaljevati z delom po načrtu, ki ga je zastavil novi selektor članske izbrane vrste Tomislav Horvat. Naše namreč kmalu čakajo kvalifikacije za naslednje evropsko prvenstvo.

Bližajo se druge mini priprave bliža se prva kvalifikacijska tekma

Slovenska članska reprezentanca v futsalu (foto: nzs.si)

 

Kljub novim logističnim težavam, ki jih bo nedvomno povzročila sveža serija novih zdravstveno-preventivnih ukrepov slovenske vlade, bo slovenska članska futsal reprezentanca poskusila nadaljevati z delom po načrtu, ki ga je zastavil novi selektor članske izbrane vrste Tomislav Horvat, saj slovensko izbrano vrsto kmalu čakajo kvalifikacije za naslednje evropsko prvenstvo.

Slovenska reprezentanca se je prejšnji mesec dvakrat pomerila s Srbijo in jo obakrat izjemno gladko premagala, saj je bilo 4:0 in 5:1 za naše. Drugi termin za priprave bodo v slovenskem taboru izkoristili na podoben način, saj se bodo 7. in 8. novembra srečali z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Tekmi bosta predvidoma v Laškem, obe zaprti za javnost, slovenski selektor Tomislav Horvat pa seznam igralcev objavil prihodnji teden.

Prijateljski tekmi proti BiH bosta predvidoma tudi zadnji test pred bližnjimi kvalifikacijami za odhod na prihodnje evropsko prvenstvo, ki je predvideno za leto 2022. Žreb je Sloveniji namenil skupino 6, v kateri bodo nastopale še Latvija, veliki favorit Španija in boljši iz dodatnega dvoboja med Švico in Nemčija. Prav proti tej ekipi bo Slovenija 8. decembra doma odigrala prvo tekmo v šesti skupini.

Sicer je Evropska nogometna zveza pravkar spremenila sistem kvalifikacij, a pri tem ni ravno zadela pravega trenutka. Doslej so namreč kvalifikacije potekale tako, da je ena država gostila vse tekme skupine in v največ petih dneh je bilo vsega konec. Po novem pa je 32 ekip razdeljenih v 8 skupin, vse reprezentanca v eni skupini pa se bodo med seboj srečale doma in na tujem, kot je to že dolga desetletja običajno za kvalifikacije pri klasičnem nogometu. Zagotovo ne bi bilo presenetljivo, če bi se zaradi poslabšanja korona-razmer pri UEFI kmalu premislili. 

Z NZS so spomnili še, da si bodo (poleg gostiteljice Nizozemske) nastop na evropskem prvenstvu 2022 zagotovile reprezentance, ki bodo prve v vsaki od osmih skupin, poleg njih pa udi šest najboljših drugouvrščenih izbranih vrst. Za zadnje prosto mesto se bosta v dveh tekmah pomerila še sedma in osma drugouvrščena ekipa iz posameznih skupin. Vsekakor pa spremenjeni sistem tekmovanja pomeni, da bo potrebno prav vsako tekmo napadati do zadnje sekunde, saj bi lahko prav vsak dosežen gol odločal o potniku na EP.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.