Naslovnica Slovenija Sodelovala bo tudi ministrica Aleksandra Pivec

Sodelovala bo tudi ministrica Aleksandra Pivec

Avtor: Spletno Uredništvo

V petek, 16. oktobra se po vsem svetu in tudi v Sloveniji obeležuje ‘Svetovni dan hrane’. Letos bo potekal pod sloganom ‘Gojimo, hranimo, ohranjajmo. Skupaj. Naša dejanja so naša prihodnost.’ V Sloveniji so ob tej priložnosti pripravili dvodnevno konferenco, ki bo potekala prek spleta, na njej pa se bo zvrstilo kar 35 predavanj in dve okrogli mizi.

Sodelovala bo tudi ministrica Aleksandra Pivec

V svetu je podhranjenih skoraj 690 milijonov ljudi, leta 2018 pa je zaradi posledic lakote umrlo 5,3 milijona otrok, mlajših od pet let (foto: pxhere.com)

.

 V petek, 16. oktobra bo po vsem svetu in tudi pri nas v Sloveniji potekal ‘Svetovni dan hrane’. Letos bodo ob tej priložnosti v več kot 150 državah sveta na sporedu različni dogodki, katerih skupne točke bodo aktivno zmanjševanje lakote v svetu, osveščanje javnosti glede te problematike ter tudi glede zagotavljanje raznolike in kakovostne hrane za vse prebivalce planeta Zemlja.

V Sloveniji bo ob Svetovnem dnevu hrane na sporedu dvodnevna konferenca, ki bo zaradi pandemije koronavirusa potekala prek spleta. Na njej se bodo posvetili tematikam, ki so tesno povezane z letošnjim sloganom ‘Gojimo, hranimo, ohranjajmo. Skupaj. Naša dejanja so naša prihodnost.’ Na virtualni konferenci bo na sporedu kar 35 predavanj s področja kmetijstva, živilstva in prehrane ter tudi dve okrogli mizi o hrani.

Za vso to pestro dogajanje bodo skupaj poskrbeli Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), GRM – Center Biotehnike Novo Mesto, Evropski center za mir in razvoj ter Mreža deklaracije za hrano, tehnologijo, prehrano in zdravje. Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pa so ob tej priložnosti presenetili javnost, saj so dr. Aleksandro Pivec, ki je uradno odstopila 5. oktobra, spet postavili za ministrico.

“Udeležence spletne konference bo pozdravila tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Aleksandra Pivec,” so namreč razkrili v sporočilu za javnost MKGP. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.