Naslovnica Slovenija Slovensko šolstvo je pripravljeno na začetek pouka in na nov val okužb

Slovensko šolstvo je pripravljeno na začetek pouka in na nov val okužb

Avtor: Spletno Uredništvo

Bliža se 1. september, ko se ponovno pričenja pouk. Čeprav je slovensko šolstvo spomladi uspešno prestalo številne nepričakovane zaplete, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa, se te dni pospešeno pripravlja na morebitne nove težave. Celo Vlada RS namreč napoveduje nov jesenski val okužb.

 Slovensko šolstvo je pripravljeno na začetek pouka in na nov val okužb

Otroci v šoli v pred-korona časih (foto: Lucélia Ribeiro/flickr.com)

 

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so v sodelovanju s strokovnjaki Zavoda RS za šolstvo in Nacionalnega inštituta za javno zdravje te dni pripravili posebno publikacijo, ki so jo poimenovali ‘Vzgoja in izobraževanje v RS v razmerah, povezanih s COVID-19′. Gre za dokument, v katerem so podrobno predstavljeni predvideni modeli in priporočila za izvajanje pouka v osnovnih šolah, srednjih šolah in dijaških domovih v aktualnih razmerah.

Vlada Republike Slovenije pa je ta teden nadaljevala s prejšnji teden prekinjeno razpravo o pripravah institucij na pričakovani jesenski val širjenja COVID-19. »Vse naše moči so usmerjene v preprečevanje širjenja okužb med učenci in dijaki ter vsemi zaposlenimi v šolah z namenom normalnega začetka novega šolskega leta,« po seji vlade razložil govorec Jelko Kacin.

Tudi Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec trdi, da je šolski sistem povsem pripravljen na začetek novega šolskega leta. Ministrica je vzporedno s tem spomnila tudi na vsakoletno skrb za večjo varnost v prometu v obdobju začetka šolskega leta. Dejala je še, da bodo start šolskega leta letos zaznamovali trije Z-ji: znanje, zdravje in zaupanje. Šolarjem pa je zaželela, da v novo šolsko leto vstopijo srečno, odločno, pogumno in veselo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.