Naslovnica Gospodarstvo Odkleni Bled je ekskluzivna ideja lokalnega turističnega gospodarstva

Odkleni Bled je ekskluzivna ideja lokalnega turističnega gospodarstva

Avtor: Spletno Uredništvo

Med zadnjimi izvirnimi idejami slovenskega turističnega gospodarstva se je znašel tudi produkt, ki so ga poimenovali Unlock Bled. Gre za različico ‘escape room’ igre, ki se odvija na odprtem in sicer z e-kolesi, poteka pa na Bledu in v bližnji okolici.

Odkleni Bled je ekskluzivna ideja lokalnega turističnega gospodarstvaNa Bledu so razvili prav poseben nov turistični produkt (foto: FB Polka Dot Cycling)

 

S Slovenske turistične organizacije (STO) so sporočili, da so na Bledu so letos poleti pripravili poseben turistični produkt, ki so ga poimenovali ‘Unlock Bled’ (oz. ‘odkleni Bled’). Gre za različico ‘escape room’ igre (oz. ‘sobe pobega’), ki se od originalne verzije razlikuje predvsem po tem, da poteka na odprtem in sicer s pomočjo e-koles. V krožni kolesarski turi po Bledu udeleženci spoznavajo blejske legende in najlepše turistične točke.

Unlock Bled je nastal potem, ko je ekipa Enigmariuma združila moči z ekipo Polka Dot Cycling. Tako se je rodilo nekaj povsem novega – prva ‘outdoor escape’ pustolovska igra na svetu, ki poteka z e-kolesi. »Na kolesarski turi udeležence čaka 7 vznemirljivih preizkušenj, na katerih odklepajo skrivnosti, spoznavajo blejske bisere in legende, naravne lepote,’selfie spote’, odkrivajo zgodovino Bleda in rešujejo nerodno čarovnico med kolesarjenjem,« pravijo na STO.

Dodali so še pojasnilo, da je igra primerna za 2 do 5 udeležencev, da traja približno 2 uri in lahko poteka v slovenski ali pa tudi v angleški različici. Možna pa je tudi krajša enurna verzija, a za večje skupine do 150 obiskovalcev. STO pa poleg tega poudarja, da produkt ‘Unlock Bled’ spodbuja ostale lokalne produkte oz. gospodarstvo in je tudi zeleno ter trajnostno naravnan. Udeležencem namreč hkrati nudi izlet v naravo, rekreacijo, spoznavanje znamenitosti in veliko zabave.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.