Naslovnica Slovenija Razprodan praznik zavetnika konj

Razprodan praznik zavetnika konj

Avtor: Spletno Uredništvo

Najlepši lipicanci so med božičnimi prazniki spet navdušili številne obiskovalce Kobilarne Lipica, ki je na Štefanovo, praznik zavetnika konj, konjarjev in kočijažev na široko odprla svoja vrata. Vstop v kobilarno je bil prost, vreme sončno, vzdušje sproščeno in prijetno, predstava Zgodba o Lipici pa razprodana.

Blagoslov konj v Lipici 2Na praznik zavetnika konj, konjarjev in kočijažev je lipicance pred pravo gnečo obiskovalcev blagoslovil lokavski župnik Slavko Obed (foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed)

 

Stik z najlepšimi belimi lipicanci, nepozabna doživetja za družine z otroki in prijetno sončno vreme so na Štefanovo v Kobilarno Lipica pritegnili številne obiskovalce. V Lipici so namreč obudili tradicijo blagoslova konj na Štefanovo in poskrbeli, da bodo lipicanci v novem letu 2019 zdravi in vitalni ter da bodo s svojo lepoto in eleganco še naprej navduševali številne obiskovalce z vsega sveta.

Prvi navdušen aplavz po blagoslovu so prejeli že na predstavi ‘Zgodba o Lipici’, ki je bila razprodana. Obenem so lahko obiskovalci na tematskih vodenih ogledih spoznavali zimsko življenje lipicancev, si ogledali prikaz sedlanja in podkovanja, se podali na vožnjo s kočijo in si ogledali razstavo miniaturnih jaslic z vsega sveta, otroci pa so se razveselili stika s poniji.

V novoletnem prazničnem času bo prva naslednja priložnost za ogled pravljične predstave Zgodba o Lipici že 30. decembra, nato pa tudi prvi dan novega leta in 6. januarja 2019. Prav vse praznične dni vabi Lipica tudi na zimske vodene oglede in družinska doživetja med več kot 300 belimi konji. 31. decembra ob 15. uri bo priložnost za prvi stik z lipicanci in spoznavanje psihologije dela s čudovitimi belimi konji med nepozabnim doživetjem ‘Postanite šepetalec konjem’.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.