Naslovnica Slovenija Proti podnebnim spremembam s konkretnimi projekti

Proti podnebnim spremembam s konkretnimi projekti

Avtor: Spletno Uredništvo

Eko sklad je te dni zaključil s tretjim razpisom za sofinanciranje projektov nevladnih organizacij, ki delujejo na področju podnebnih sprememb. Na javni razpis je prispelo 25 vlog, od katerih pa jih je bilo 23 uvrščenih v nadaljnje ocejenjevanje. Nazadnje je bilo za sofinanciranje izbranih 6 projektov v skupni vrednosti 550.000 EUR.

Proti podnebnim spremembam s konkretnimi projekti Zelene strehe v Parizu – zakaj ne bi tudi v Sloveniji izboljšali kakovosti bivanja v urbanih okoljih (foto: pixabay.com)

 

Namen javnega razpisa Eko sklada je prispevati k zmanjšanju obremenitev okolja, blaženju in prilagajanju podnebnim spremembam ter trajnostnemu razvoju družbe s ciljem zmanjševanja emisij toplogrednih plinov in/ali izboljšanja kakovosti zraka. Velik del ekoloških naporov poteka prek informiranja in ozaveščanja prebivalstva. Skupno 550.00 evrov sredstev za tokrat izbranih šest projektov bo dodeljenih iz Sklada za podnebne spremembe.

Izbrani projekti so plod aktivnosti Kulturnega društva Prostorož (‘Zelena streha kot orodje za izboljšanje kakovosti bivanja v urbanih središčih’), Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij (‘Zagovorniki okolja – za podnebje’), Alpe Adria Green (‘Dimenzioniranje e-pogonov za poklicne šole-invalidski vozički’), Mariborske kolesarske mreže (‘Spremembe potovalnih navad kot del rešitve v boju proti podnebnim spremembam in onesnaženju zraka’) in Društva DOVES – FEE Slovenia (‘Ozaveščanje, izobraževanje in uvajanje merjenja odtisa CO2 v ekošole kot prispevek k blaženju in prilagajanju podnebnim spremembam’).

Avtor oz. nosilec šestega izbranega projekta je Slovensko združenje za trajnostno gradnjo – Green building council Slovenia. Naziv projekta pa je ‘Izobraževanje izvajalcev za kakovostnejšo izvedbo energijskih ovojev stavb, zmanjšanje reklamacij in izboljšanje učinka prihranka energije za ogrevanje, zmanjšanja onesnaževanja ter učinkovitejša poraba subvencij’.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.