Naslovnica Magazin Med vožnjo je najbolj poslušana pesem ‘Bohemian Rhapsody’

Med vožnjo je najbolj poslušana pesem ‘Bohemian Rhapsody’

Avtor: Spletno Uredništvo

Angleška podružnica avtomobilske družbe SEAT je pred kratkim opravila zanimivo anketo in sicer je skušala ugotoviti, katerih 20 pesmi je najbolj poslušanih med vožnjo avtomobila. Aboslutni zmagovalec je legendarna pesem skupine Queen ‘Bohemian Rhapsody’, na seznamu pa je tudi nekaj presenečenj. 

Med vožnjo je najbolj poslušana pesem Bohemian RhapsodyNepozabni prizor s poslušanjem Bohemian Rhapsody med vožnjo iz leta 1992 posnetega filma Wayne’s World (foto: walkerart.org)

 

Najbrž je pričakovano, da se na vrhu lestvice SEAT UK TOP 20 za poslušanje med vožnjo nahaja skladba ‘Bohemian Rhapsody’, pa čeprav so jo Queeni posneli že skoraj davnega leta 1975. Le kdo med vožnjo še ni na ves glas zapel “Mamaaaa, u-u-u-uh,« in kmalu zatem tudi nekajkrat ‘pokimal’ z glavo? Med prvimi 10 pesmimi pa je še več zimzelenih hitov. Druga najbolj popularna skladba je prav tako iz 70. let, ‘Dancing Queen’ skupine Abba, bronasta medalja pa je pripadla skupini Bon Jovi s pesmijo ‘Livin’ on a Prayer’ (1986).

Dobro so se odrezale tudi druge uspešnice iz 80. let, kot sta ‘Walking on Sunshine’ ter ‘Eye of the Tiger’. »Edina dva aktualna izvajalca, ki sta se uvrstila med prvih deset, sta Pharrell s pesmijo ‘Happy’ in skupina Black Eyed Peas s pesmijo ‘I Gotta Feeling’. Več aktualnih sklad je uvrščenih od 11. mesta naprej, denimo ‘This Is Me’ iz filma Največji šovmen ali ‘Roar’ pevke Katy Perry,« so rezultate ankete komentirali pri Seat-u. Med 11. in 20. mestom lestvice sta tudi najstarejši hit na seznamu ‘Ain’t No Mountain High Enough’ (letnik 1966), in kar presenetljivo celo edini hit iz 90. let – ‘Wonderwall’ skupine Oasis.

Top 20:

1. Bohemian Rhapsody, Queen

2. Dancing Queen, ABBA

3. Livin’ on a Prayer, Bon Jovi

4. I’m Gonna Be (500 miles), The Proclaimers

5. Eye of the Tiger, Survivor

6. Walking on Sunshine, Katrina and the Waves

7. Wake Me Up Before You Go Go, Wham!

8. Happy, Pharrell

9. Girls Just Wanna Have Fun, Cindy Lauper

10. I Gotta Feeling, Black Eyed Peas

11. Ain’t No Mountain High Enough, Marvin Gaye & Tammi Terrell

12. Don’t Stop Believing, Journey

13. Wonderwall, Oasis

14. This Is Me, glasba iz filma Največji šovmen

15. Roar, Katy Perry

16. Hey Ya!, Outkast

17. I Believe in a Thing Called Love, The Darkness

18. Three Little Birds, Bob Marley

19. One Kiss, Calvin Harris & Dua Lipa

20. Hey Baby!, DJ Otzi

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.