Naslovnica Slovenija Promocija uporabe slovenskega lesa prek dveh razstav

Promocija uporabe slovenskega lesa prek dveh razstav

Avtor: Spletno Uredništvo
V naslednjih dneh bosta v Sloveniji potekali kar dve razstavi o lesu. ‘Arhitektura v lesu danes za jutri’ je od včeraj na ogled v Ljubljani, v Kopru pa bodo v ponedeljek otvorili potujočo razstavo ‘Čar lesa’.
Arhitektura v lesu danes za jutri – prizor iz prestolnice (foto: Spirit Slovenija)

Včeraj so v Ljubljani, natančneje na Gallusovem nabrežju pred Šentjakobskim mostom uradno odprli razstavo ‘Arhitektura v lesu danes za jutri’. To razstavo so ob podpori Direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) in Javne agencije SPIRIT Slovenija pripravile Odprte hiše Slovenije (OHS). Rdeča nit razstave je trajnostna in inovativna uporaba lesa v arhitekturi in pri gradnji.

»Med predstavljenimi projekti so arhitekturne realizacije, ki so bile nagrajene z najpomembnejšimi nacionalnimi strokovnimi nagradami – Plečnikovimi odličji, Zlatimi svinčniki in Naj lesena gradnja 2020. Na razstavi je predstavljen tudi slovenski paviljon na svetovni razstavi EXPO v Dubaju,« so o visokem strokovno-umetniškem nivoju razstavljenih eksponatov pojasnili v sporočilu za javnost Javne agencije SPIRIT Slovenija.

V ponedeljek (12. julija), pa bodo ob 14. uri v Kopru odprli še vrata potujoče razstave ‘Čar lesa’. Dogodek bo gostila Univerza na Primorskem in sicer v avli palače Armerija (na osrednjem Titovem trgu). Ta potujoča razstava, ki je že obiskala več slovenskih krajev, promovira uporabo lesa in lesenih izdelkov slovenskih proizvajalcev na najrazličnejših področjih, pri čemer je poudarek na prednostih uporabe lesa.

To razstavo ob podpori Direktorata za lesarstvo na MGRT in agencije SPIRIT Slovenija pripravljajo Društvo za zaščito lesa Slovenije, Oddelek za lesarstvo Biotehniške fakultete UL, InnoRenew CoE, Konzorcij lesarstva za Severno Primorsko regijo, Tehniška fakulteta UM, Svet za les, Cankarjev dom in Arboretumom Volčji Potok. Razstava pa bo na ogled do 29. julija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.