Naslovnica Trendi V Ljubljano aprila prihaja Slick Rick – živa zgodovina hip hopa in rapa

V Ljubljano aprila prihaja Slick Rick – živa zgodovina hip hopa in rapa

Avtor: Spletno Uredništvo

Čez dober mesec dni bo prestolnico vesoljne Slovenije obiskal najbolj semplan raperski izvajalec vseh časov, raper z največjo kilažo kovine okoli vratu, prvi in največji pripovedovalec med pripovedovalci – The Ruler, sicer imenovan tudi Slick Rick. Človek s pestro življensko zgodbo ni niti približno klasična pop zvezda, vseeno je na sceni že skoraj 35 let. 

 

raper slic rick kopijaEden najvplivnejših artistov v hiphopu in širši pop kulturi kmalu prihaja v Cvetličarno (foto: društvo Kapa)

 

Slick Rick se je v Londonu rodil jamajškim staršem in kot otrok emigriral v Bronx, New York. Leta 1984 ga je na nekem talent showu opazil Doug E. Fresh in ga zaradi izrednega potenciala takoj povabil v svojo ekipo Get Fresh Crew. Leto kasneje sta že pisala zgodovino, ko je izšla ena najprelomejših singlic hiphopa sploh: The Show / La Di Da Di z Dougovim beatboksanjem in edinstvenim flowom Mc Rickyja D-ja, kot je bilo Rickovo najstniško rapersko ime.

Leta 1986 je kot tretji izvajalec mlade založbe Def Jam že podpisal pogodbo z Rusellom Simmonsom in dve leti kasneje je izšel njegov prvenec, nesporna in pionirska mojstrovina tekočega raperskega zgodbanja The Great Adventures Of Slick Rick s klasikami, kot sta Children’s Story in Hey Young World. Plošča je bila popoln uspeh in odlična odskočna deska za zvezdniško kariero… Skoraj.

Sledilo je streljanje, pet let zapora in neskončne težave z imigrantskim uradom. Tik preden se je Rick zglasil v svoji jetniški celici, je posnel še drugi album, The Ruler’s Back, za zapahi še Behind Bars in leta 1999, spet na svobodi, The Art Of Storytelling.

Za njim so nešteta sodelovanja (Jay-Z, Missy Elliot, Mos Def …), nastopi v TV šovih in filmih, številka 15 na lestvici 50. najboljših liricistov vseh časov, ki jo je sčarala kultna revija The Source. A največ o slovesu, zapuščini, vplivu in spoštovanju pove več kot 600 komadov drugih izvajalcev, ki Ricka semplajo ali prirejajo. 

Izjemni performer Slick Rick je po izredno dolgem času s svojim edinstvenim in vladarsko bohotnim showom ponovno na eni redkih turnej po Evropi in bo 3. aprila letos sploh prvič v Sloveniji. Koncert bo v Cvetličarni – z uličarskimi zgodbicami, s scenografijo, kostumografijo in koreografijo, s spremljevalnima pevkama in še kakšnim presenečenjem.

Za opening act bo poskrbel Intelligenz, za warm up Zhiga & Murat beatbox show, za DJ podporo pa Phat Phillie (Blackout x Fresh Island), K’Pow (Big Nose ent.) in Borka (rx:tx), so še sporočili organizatorji prireditve iz društva Kapa. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.