Naslovnica Slovenija Prihaja pomlad, prihajajo prve turistične akcije

Prihaja pomlad, prihajajo prve turistične akcije

Avtor: Spletno Uredništvo
V Novi Gorici so te dni napovedali prihajajoči pomladni Teden restavracij, v Ilirski Bistrici so najprej gostili turistične delavce iz Kočevja in nato še tiste iz sosednje Hrvaške, v Mariboru se bo danes predstavila Makarska riviera z zaledjem, v Posočju pa so najavili ‘Teden soške postrvi’.
Prihaja pomlad, prihajajo prve turistične akcije

Kobarid iz zraka med lanskim obiskom kolesarske Dirke po Italiji (foto: FB Soča Vallley)

Novogoriški ‘Teden restavracij’, ki enkrat spomladi in drugič jeseni poveže najboljše kulinarične ponudnike v Sloveniji, tudi letos gostita znani lokalni restavraciji Calypso (Perla, Resort & Entertainment) in Tiffany (Park, Hotel & Entertainment). Pomladni Teden restavracij bo tokrat potekal med 24. marcem in 2. aprilom, gostom pa bo na voljo izbor prvovrstnih jedi v ribji ali mesni različici menija – kot običajno po posebej dostopni ceni.

V Ilirski Bistrici so najprej gostili turistične delavce iz Kočevja, govora pa je bilo o turistični strategiji, razvoju občine Kočevje in o razvoju Podjetniškega inkubatorja Kočevje. Nato so včeraj v dvorani ilirskobistriškega TIC-a pripravili še okroglo mizo o sodelovanju na področju turizma v širši regiji z gosti iz Novega mesta in sosednje Hrvaške, poudarek pa je bil na športnem turizmu ter glede povezovanja turizma in kulturne dediščine.

V Posočja pa bo med Svetovnim dnevom voda 22. marca in Svetovnim dnevom Zemlje 22. aprila potekal ‘Festival soške postrvi’. Dogajanje bosta letos gostila Tolmin in Kobarid. »Program bodo sestavljali čistilne akcije, delavnice, predavanja in razprave, filmske projekcije, razstave, vodeni ogledi naravoslovni dnevi… Osrednji dogodek za otroke in odrasle bo v soboto, 15. aprila, na pešpoti ob Tolminki,« sporoča združenje Turizem dolina Soče.

Danes (petek 17. marec) ob 13. uri pa bodo v povsem prenovljenem Hotel Habakuk v Mariboru predstavniki hrvaškega turizma promovirali Makarsko riviero in njeno zaledje – Zabiokovolje. To srečanje bo namenjeno predvsem novinarjem ter interesentom za poslovno sodelovanje.

Zvečer pa bo v Festivalni dvorani Lent sledil še zabavno-glasbeni večer s predstavitvami destinacij, s pokušinami pršuta, sira in dalmatinskih vin ter z glasbeno skupino Avantura in nepogrešljvim dalmatinskim melosom, za katerega bo tokrat zadolžena klapa Berulia.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.