Naslovnica Slovenija Prek javnih del do 960 novih pomočnikov za zdravstvene in socialne ustanove

Prek javnih del do 960 novih pomočnikov za zdravstvene in socialne ustanove

Avtor: Spletno Uredništvo

Z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so opozorili, da je Zavod za zaposlovanje RS pravkar objavil povabilo glede javnih del za omilitev posledic pandemije koronavirusa, ki pa bo veljavno le še teden dni – do 16. decembra. Predvideno je sodelovanje 950 oseb, na voljo pa bo kar 4 milijone evrov.

Prek javnih del do 960 novih pomočnikov za zdravstvene in socialne ustanoveResda so roki za prijave kratki, a je zaradi trenutnih razmer potrebno čim bolj pohiteti (foto: pixabay.com/Geralt)

 

Z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) so pojasnili, da bo pravkar objavljeni poziv za javna dela namenjen zagotovitvi dodatnih kadrov za socialno-varstvene zavode in bolnice po državi. Javna dela so sicer poseben program aktivnih politik zaposlovanja, ki že vrsto let pomembno prispevajo k zagotavljanju odzivnega trga dela in po drugi strani pogosto rešujejo težave številnih težje zaposljivih ljudi.

»Javna dela so poseben program aktivne politike zaposlovanja in se izvajajo v okviru ukrepa kreiranja delovnih mest. Namenjena so aktiviranju brezposelnih oseb, ki so več kot eno leto neprekinjeno prijavljene v evidenci brezposelnih oseb (dolgotrajno brezposelne osebe), njihovi socialni vključenosti, ohranitvi ali razvoju delovnih sposobnosti ter spodbujanju razvoja novih delovnih mest,« pojasnjujejo z (MDDSZ).

Objavljen program za leto 2021 posebej poudarja skrb za starejše državljane, kar je obenem tudi prioriteta MDDSZ. Zadnji poziv je bil konkretno namenjen predvsem področjem nege oz. pomoči v domovih za starejše občane, v večgeneracijskih centrih, v bolnišnicah, v različnih društvih invalidov, v varstveno delovnih centrih in zavodih za usposabljanje ter v preostalih socialno varstvenih zavodih.

»Dela so vezana na izvajanje pomoči pri opravljanju temeljnih in podpornih življenjskih opravil, kot pomoč zaposlenemu strokovnemu kadru, med drugim tudi pri zagotavljanju pomoči pri vzpostavitvi in ohranjanju socialnih stikov s svojci uporabnikov. Opravilo ne bo smelo biti del cene oskrbe.V programe javnih del se lahko vključujejo dolgotrajno brezposelne osebe, ki jih napoti Zavod RS za zaposlovanje,« so še sporočili z MDDSZ.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.