Naslovnica Šport Košarkarice najvišje doslej, košarkarji pa so pridobili le eno mesto

Košarkarice najvišje doslej, košarkarji pa so pridobili le eno mesto

Avtor: Spletno Uredništvo

Mednarodna košarkarska zveza FIBA je pravkar objavila nove jakostne lestvice moških in ženskih reprezentanc. Slovenske košarkarice so najvišje doslej, košarkarji pa so se po zadnjih zmagah povzpeli malce navzgor.

Košarkarice najvišje doslej košarkarji pa so pridobili le eno mestoSlovenska ženska reprezentanca na zadnjem novembrskem nastopu (foto: FB KZS)

 

Ko so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije (KZS) je Mednarodna košarkarska zveza (FIBA) objavila novo razpredelnico z uvrstitvami ženskih reprezentanc. Na svetovni lestvici vodijo Združene države Amerike, druga je Avstralija, tretja pa Španija. Slovenska ženska izbrana vrsta je na tem seznamu najvišje doslej, in sicer se nahaja 30. na svetu, hkrati pa je na lestvici evropskih reprezentanc napredovala na 18. mesto.

Mednarodna košarkarska zveza pa je po seriji novembrskih kvalifikacijah tekem za celinska prvenstva objavila tudi novo jakostno lestvico za moške reprezentance. Enako kot pri dekletih, tudi tu na prvih treh mestih ostajajo Združene države Amerike, Španija in Avstralija. Slovenija je po zadnjih dveh kvalifikacijskih zmagah v Stožicah v primerjavi s prejšnjo (marčevsko) lestvico pridobila eno mesto.

Slovenska moška reprezentanca je tako sedaj na šestnajstem mestu svetovne lestvice, na evropski pa zaseda dvanajsto mesto. Slovenija je bila v preteklosti najvišje na sedmem mestu – potem ko je oktobra 2017 osvojila fantastično zlato medaljo na evropskem prvenstvu v Istanbulu. Sicer na  moških razvrstitvah zaradi pomanjkanja tekem letos nikjer ni večjih sprememb. Četrta je Argentina, peta Srbija, sledijo pa Grčija, Litva, Rusija in Brazilija na desetem mestu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.