Naslovnica Svet & EU Posodobitev direktive o avtomobilskem zavarovanju

Posodobitev direktive o avtomobilskem zavarovanju

Avtor: Spletno Uredništvo

 

Čeprav veljajo evropske ceste za najvarnejše na svetu, je na njih leta 2017 življenje izgubilo kar 25.300 ljudi, še dodatnih 135.000 pa jih je bilo huje poškodovanih. Med žrtvami evropskih prometnih nesreč je večina šibkejših udeležencev v prometu, predvsem so to otroci, pešci in kolesarji. Zdaj se obetajo spremembe pravil, a se obenem postavlja vprašanje, kaj bi moralo imeti prednost – znižanje števila žrtev ali poenotenje zavarovalniških predpisov v EU?    

 car accident 2Predlog spremembe pravil predvideva enak minimalen standard pravic, ne glede na to, iz katere države prihajajo udeleženci ali v kateri državi se prometna nesreča pripeti (foto: pixabay/picryl.com)

 

Evropski parlament želi s posodobitvijo direktive o avtomobilskem zavarovanju predvsem bolje zaščititi žrtve prometnih nesreč. Posodobljena pravila naj bi omogočila pravično kompenzacijo udeležencem nesreč, voznike odvrnila od uporabe nezavarovanih avtomobilov in zagotavila enako obravnavo udeležencev v prometnih nesrečah, ne glede na državo izvora oziroma na njihovo zavarovalno polico.

Poslanci bodo o sprejemu posodobljenih pravil odločali z glasovanjem na plenarnem zasedanju 13. februarja. Parlament EU se prav tako trenutno ukvarja s paketom predpisov, ki izboljšujejo varnost v cestnem prometu, s čimer bi lahko znižali število žrtev prometnih nesreč v Evropi. Znižanje števila žrtev bi najbrž moralo imeti prednost pred zavarovalniškimi kompenzacijami, a smo od struktur EU že vajeni, da imajo prioriteto aktivnosti, ki so povezene z zaslužki

Danes se lahko zgodi, da žrtev prometne nesreče ne bo prejela kompenzacije, če je zavarovalnica, pri kateri je zavarovan avtomobil povzročitelja nesreče, v stečaju. Nova pravila predvidevajo, da bi v takem primeru odgovornost za odškodnino prevzela država. Poslanci se tudi zavzemajo, da bi morala biti odškodnina izplačana v roku največ šestih mesecev po nesreči.

Posodobljena pravila od zavarovalnic tudi zahtevajo prenosljivost podatkov o zgodovini odškodninskih zahtevkov. To pomeni, da lahko zavarovana oseba ob selitvi v drugo državo znotraj EU k novi zavarovalnici prenese tudi podatke o svojih dosedanjih odškodninskih zahtevkih. S tem lahko izkoristi morebitne popuste ali pa pridobi nižjo zavarovalno premijo, ne glede na to, v kateri državi je bil zavarovan pred tem.

Vožnja nezavarovanih avtomobilov je v Evropi vse večji problem, kar povzroča milijonske izgube sredstev, poleg tega pa tudi zvišuje zavarovalne premije. Predlog parlamenta bi državam omogočil, da s pomočjo nevsiljivih ukrepov, kot na primer avtomatiziranega prepoznavanja avtomobilskih tablic, preverjajo zavarovalni status vozil in po potrebi kaznujejo prekrškarje,” so serijo novosti o avtomobilskem zavarovanju našteli na spletni strani parlamenta EU. 

Pravila v posodobljeni direktivi ne bodo veljala za vsa vozila na evropskih cestah. Izključena bodo električna kolesa in skuterji, prav tako pravila ne bodo veljala za avto-moto športe. Še preden prenovljena pravila stopijo v veljavo, jih morajo z glasovanjem potrditi parlament EU ter države članice. Evropska komisija pa bo šele po implementaciji novih pravil ocenila, ali so ta primerna tudi za področje samovozečih vozil.

Glede samovozečih vozil se vsekakor obetajo še zelo dolgotrajni postopki, saj gre za povsem novo tehnologijo in prav zaradi tega zanjo v EU še ne obstaja ne zavarovalniška, ne cestno-prometna regulativa. Ker mora biti prav vsak udeleženec v prometu neizbežno zavarovan, novosti v predpisih pa morajo pred uveljavitvijo skozi sita struktur EU in posameznih držav članic EU, samovozečih vozil še vsaj nekaj let ne bo na cestah.      

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.