Naslovnica Trendi Ledeno maščevanje in Lego 2

Ledeno maščevanje in Lego 2

Avtor: Spletno Uredništvo

Pravkar sta v slovenskih kinih svoji premeri doživela dva zelo različna fima. Prvi je triler Ledeno Maščevanje, drugi pa otroško-družinski animirani film Lego 2.   

liamLiam Neeson bo tokrat zanetil vroč spopad v ledenem okolju (foto: Blitz Slovenija)

 

V kina je te dni vstopil napeti triler ‘Ledeno maščevanje’ z Liamom Neesonom v glavni vlogi. V filmski zgodbi se tiho življenje Nelsa Coxmana (Liam N.) sesuje, ko njegov ljubljeni sin umre v skrivnostnih okoliščinah. Med iskanjem resnice pride navzkriž z mamilarsko združbo, a očetovo iskanje odgovorov se brezkompromisno nadaljuje.

“Dobrodošli v Kehoe. Tukaj je minus 10 stopinj in vedno hladneje je, v tem smučarskem središču v Skalnem gorovju. Lokalna policija tu ni vajena akcije, dokler ni ubit sin skromnega voznika pluga, Nelsa Coxmana (Liam Neeson) s strani mamilarskega veljaka Vikinga. Poln besa in oborožen s težko mašinerijo se Nels odloči, da bo razbil kartel z umorom enega po enega – njegovo razumevanje umora izhaja predvsem iz tistega, kar je prebral v kriminalnih romanih.

Ko se trupla kopičijo, njegova dejanja sprožijo vojno med Vikingom in njegovim dolgoletnim tekmecem White Bullom (Tom Jackson), staroselskim šefom mafije. Boji se hitro razvijejo in zasnežene bele strmine kmalu obarva rdeča kri,” so o filmu zapisali pri distributerju Blitz Sloveniji.  Liam Neeson pa svojo vlogo v hudo nasilnem, napetem in celo smešnem maščevanju opisuje takole:

“Moj lik se poda na pot maščevanja, vendar se ne zaveda, v kaj se pravzaprav spušča. Misli, da gre v boj z moškim, ki je ubil njegovega sina. Dejansko pa napad na enega posameznika kmalu eskalira v pravi vihar maščevanja in nasilja med dvema tolpama. Poleg napete zgodbe pa je film poln črnega humorja – samo predstavljajte si to odbito kombinacijo!”

Le malokateri film pa je navdušil publiko in kritike tako močno, kot je to storil ‘Lego film’ leta 2014. Pravkar je v kina vstopil prišel drugi del animacije, v katerem Emmeta, Lucy, Batmana in ostalo klapo tokrat ogrožajo vesoljski velikani. Novi ‘Lego film 2’ se sicer nadaljuje tam, kjer se je njegov predhodnik končal. Državljani Lego sveta pa se spopadajo z nevarno novo grožnjo, ko Lego duplo osvajalci iz vesolja začnejo svoj uničevalski pohod.

Svet je odvisen od Emmeta, Lucy, Batmana in njihovih prijateljev. Jim bo uspelo premagati ogromne stvore in ponovno vzpostaviti harmonijo v vesolju? Lego film 2 bo v kinu na ogled v originalni (angleški) verziji s podnapisi, v kateri so glavnim junakom glasove med drugim posodili Chris Pratt, Channing Tatum in Alison Bride. Velja še omeniti, da bo ljubljanski Kolosej danes in jutri med 14. uro in 17.30 pripravil poseben otroški program ‘Lego-vikend’. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.