Naslovnica Magazin Polo za točko avto leta 2018

Polo za točko avto leta 2018

Avtor: Spletno Uredništvo

Volkswagen Polo je postal slovenski avto leta 2018. Zanj so se po izjemno tesnem glasovanju odločili novinarji sedmih slovenskih medijev, ki sodelujejo pri organizaciji izbora. Glasovanje je potekalo dan po organiziranem testnem dnevu vseh petih finalistov in sicer v Centru varne vožnje AMZS na Vranskem, Polo pa je zmagal le za točko. 

avto leta 2

Testiranje je potekalo v zimskih pogojih v odlično pripravljenem centru AMZS na Vranskem (foto:slovenskiavtoleta.si)

V prvem delu izbora za Slovenski avto leta 2018 so najboljše avtomobile izbirali gledalci, bralci in poslušalci sedmih slovenskih medijev. Glasovanje, ki se je končalo 19. decembra 2017, je izmed 36 kandidatov določilo pet finalistov. V glasovanju so organizatorji prejeli 21.099 glasovnic, v finalu pa so se znašli Škoda Kodiaq, Volkswagen Polo, Peugeot 5008, Honda Civic in Mazda CX-5.

Izbor za Slovenski avto leta 2018 je organiziralo sedem slovenskih medijskih hiš, ki se ukvarjajo z avtomobilizmom – Avto magazin, Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski Dnevnik, Motorevija AMZS, RTV Slovenija (Val 202 in Avtomobilnost), Siol ter Večer in Evo Magazin. Žirija pod vodstvom predsednika Tomaža Porekarja je zaključno glasovanje izvedla Centru varne vožnje AMZS na Vranskem ter proglasila vrstni red.

Glasove uredništev so predstavili: za Avto magazin Dušan Lukič, za Delo in Slovenske novice Gašper Boncelj, za dnevnik in nedeljski dnevnik Matej Štakul, za Motorevijo AMZS Blaž Poženel, za RTV Slovenjo (Val 202 in Avtomobilnost) Janez Martinčič, za Siol Gregor Pavšič in za Večer in Evo Magazin Matjaž Korošak, so zapisali na spletni strani slovenskiavtoleta.si. 

Seštevek točk, kjer je prvi prejel 6 točk, drugi 4 točke, tretji 3 točke, četrti 2 točki in peti 1 točko, pa je dal letošnjega zmagovalca. Glasovanje je bilo izredno izenačeno, saj je Volkswagnov Polo naslov osvojil zgolj z eno točko prednosti pred Škodo Kodiaq: Volkswagen Polo 34 točk, Škoda Kodiaq 33, Honda Civic 29 točk, Peugeot 5008 18 točk in Mazda CX-5 14 točk.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.