Naslovnica Trendi Po 15 letih se v kina vrača nova Lara Croft

Po 15 letih se v kina vrača nova Lara Croft

Avtor: Spletno Uredništvo

Danes se po 15 letih v slovenska kina vrača Tomb Raider. Nova produkcija akcijskih pustolovščin Lare Croft bo postregla z novo zgodbo ter postavno, talentirano, z oskarjem nagrajeno novostjo v osrednji ženski vlogi – Alicio Vikander.

lara 3Od popularnih video-igric do svetovnih filmskih uspešnic – lik Lare Croft je neuničljiv (foto: Blitz Slovenija)  

 

 

Alicia Vikander, ki za svojo upodobitev drzne, pogumne in pustolovske Lare Croft prejema pohvale kritikov po svetu, bo slovenska velika platna zavzela na današnjem premiernem dogodku v ljubljanskem Koloseju. Poleg tega bo v vseh Cineplexxih po Sloveniji organiziran dogodek ‘VEČER ZA AKCIJO’ s premiernim predvajanjem ‘TOMB RAIDER-ja’, v Mariboxu bo film mogoče pogledati v 3D Dolby Atmos tehnologiji, predpremierna projekcija pa bo tudi v Kinu Bežigrad. 

Kratka zgodba: V novi upodobitvi kultnega filma Tomb Raider nasledstvo Angeline Jolie prevzema Alicia Vikander. V vlogi Lare Croft, ikone poznane iz video iger, se tokrat znajde sredi razburljive pustolovščine na mitološkem otoku. Laro Croft (Alicio Vikander) spoznamo kot mlado žensko, ki kot kolesarski kurir kraljuje ulicam East Londona. Stara je 21 let, zanemarja študij in se brani, da bi prevzela podjetje svojega očeta, ki je pred sedmimi leti izginil brez vsakršne sledi. Vendar Lara vseeno noče verjeti, da je mrtev.

Ravno nasprotno, ko ves svet izhaja iz dejstva, da Lord Richard Croft (Dominic West), svoj čas ekscentričen pustolovec, ni več med živimi, se Lara odpravi po njegovih zadnjih sledeh, da ga najde. Tudi, če njen oče tega nikoli ne bi dovolil. Lara se tako s pomočjo kapitana Lu Ren (Daniel Wu) odpravi k zadnjemu kraju, kjer so videli njenega očeta, skrivnostni grobnici sredi ničesar nekje pred japonsko obalo. In kmalu za tem ugotovi, da ni edina, ki išče svojega očeta. Tudi dvomljivi Mathias Volgel (Walton Goggins) raziskuje otok in vse kaže na to, da je v povezavi z skrivnostno organizacijo Trinity.

Režiser filma je Roar Uthaug, scenarij za novo upodobitev filma pa sta napisala Geneva Robertson-Dworet in Alastair Siddons. Poleg odlične Alicie Vikander v filmu še nastopijo Hannah John-Kamen, Walton Goggins, Kristin Scott Thomas, Dominic West, Nick Frost, Daniel Wu in drugi.​ Akcijska pustolovščina TOMB RAIDER po današnjih predpremierah na redni spored prihaja jutri, 15. marca.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.