Naslovnica Slovenija Planinska zveza Slovenije je pripravljena na pričetek poletne sezone

Planinska zveza Slovenije je pripravljena na pričetek poletne sezone

Avtor: Spletno Uredništvo

Pred pričetkom poletne sezone bo Planinska zveze Slovenije kot običajno pripravila novinarsko konferenco na terenu – natančneje v Domžalskem domu na Mali planini. Govora bo o obisku gora v poletnem času in o varnosti gornikov, ki je letos zaradi koronavirusa še posebej v ospredju.

 Planinska zveza Slovenije je pripravljena na pričetek poletne sezonePogačnikov dom na Kriških podih (foto: Dušan Prašnikar/PZS)

 

V torek, 16. junija bo ob 11. uri v Domžalskem domu na Mali planini (Velika planina) na vrsti tiskovna konferenca Planinske zveze Slovenije (PZS). Dogodek je postal že kar tradicionalen, njegov prvi cilj pa je osveščanje obiskovalcev gora pred začetkom poletne sezone. Letos bo zaradi pandemije koronavirusa varnost še bolj v središču pozornosti omembna kot v prejšnjih letih.

»Posvetili se bomo varnejšemu obiskovanju gora, primerni pripravi na turo, izvajanju planinske dejavnosti in obratovanju planinskih koč po koncu epidemije. Pred uradnih začetkom konference vam bomo s pomočjo planinskih zemljevidov in ostale tehnične opreme (kompas, GPS, pametni telefon …) omogočili izkušnjo iskanja prave poti v primeru, ko se znajdemo v nepredvidljivi situaciji in na kaj vse moramo biti pozorni takrat,« sporočajo s PZS.

Generalni sekretar PZS Matej Planko bo predstavil vse aktualne ukrepe pred okužbo s koronavirusom pri izvajanju planinske dejavnosti, govora pa bo tudi o ostalih novostih pri obratovanju planinskih koč ter o možnosti koriščenja turističnih bonov, potem ko je vlada upoštevala predlog PZS in omogočila koriščenje novih bonov po delih. Letos bo konferenca še posebej pomembna, saj se poleti po vsej Sloveniji obeta naval domačih ljubiteljev gora, izletnikov, plezalcev, pohodnikov

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.