Naslovnica Šport Julija starta MotoGP, kar 7 dirk bo v Španiji, Rossi pa se bo odločil v kratkem

Julija starta MotoGP, kar 7 dirk bo v Španiji, Rossi pa se bo odločil v kratkem

Avtor: Spletno Uredništvo

Ljubitelji motociklizma so včeraj le dočakali vest, ki so jo nestrpno pričakovali že od meseca marca. Sezona svetovnega prvenstva v cestnem motociklizmu se vrača med žive. Prva dirka v kraljevskem razredu MotoGP bo 19. julija v Španiji, po sedanjem koledarju pa ji bo sledilo vsaj še 12 dirk. Ali bo ta skrajšana sezona zadnja za Valentina Rossija? 

Julija starta MotoGP kar 7 dirk bo v Španiji Rossi pa se bo odločil v kratkemNočnih dirk letos očitno ne bo, Valentino Rossi pa se najbrž počasi poslavlja (foto: yamaha.com)

 

Sezona svetovnega prvenstva se bo za razred Moto GP namesto marca v Katarju pričela šele sredi julija v Španiji. Na dirkališču ‘Circuito de Jerez – Angel Nieto bo 19. 7. na vrsti uvodna dirka sezone 2020, ki so jo poimenovali VN Španije, teden dni kasneje pa bo na istem prizorišču še VN Andaluzije. Sledila bo selitev v Brno za VN Češke, potem pa bosta v sosednji Avstriji v avgustu v Špilberku (enako kot za Formulo 1) na vrsti dve zaporedni preizkušnji – VN Avstrije in VN Štajerske.

Sledil bo kar tritedenski premor, na kar se bo karavana preselila v Italijo, kjer bo sredi septembra dirkališče v Misanu zapored gostilo VN San Marina in VN Emilie Romagne. Zadnja septembrska preizkušnja bo VN Katalonije v Barceloni, 11. oktobra bo na prenovljeni progi v Le Mansu na sporedu VN Francije. Potem pa sledijo dve zaporedni dirki v španskem Aragonu ter še zadnji dve preizkušnji na tem koledarju, ki bosta novembra v španski Valenciji.

Španija bo tako očitno letos gostila kar 7 od 13 dirk sezone razreda MotoGP. Sezona pa bi se vseeno lahko končala tudi malce drugače, saj bi 22. novembrom in 13. decembrom lahko videli tudi kakšno dodatno dirko izven Evrope. Kandidati so VN ZDA v Teksasu, VN Argentine, VN Tajske in VN Malezije. Če bodo zdravstvene, logistične in ostale razmere to dovoljevale, bodo te štiri preizkušnje uradno potrjene še pred 31. julijem.

Sedaj pa ljubitelji motociklizma nestrpno čakajo še na drugo pomembno vest te sezone. Valentino Rossi je namreč pred dnevi napovedal, da bo najbrž še ta mesec sporočil, ali bo v naslednji sezoni 2021 še vztrajal kot voznik v razredu MotoGP in sicer pri ekipi Petronas Yamaha, ali pa se bo letos dokončno poslovil ter zaključil izjemno športno pot.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.