Naslovnica Oglaševanje Pad thai hrana za vse ljubitelje raznolikih okusov

Pad thai hrana za vse ljubitelje raznolikih okusov

Avtor: Spletno Uredništvo

Tajska, dežela tisočerih okusov, ki nahranijo vsakega ljubitelja raznolike hrane in zanimivih okusov. Čeprav Tajska ni velika država, se njeni okusi spreminjajo od regije do regije, ulična hrana pa je postala skoraj legendarna. Tajska je prevzela vplive iz držav, kot so Kitajska in Malezija na vzhodu ter Portugalska na zahodu, vendar se je razvila v svojo lastno mešanico sladkega, pikantnega, slanega, grenkega in kislega.

Foto: pxhere.com/en/photo/774746

Tajska kuhinja poudarja lahkotno pripravljene jedi z močnimi aromatičnimi sestavinami in pikantnim pridihom. Avstralski kuhar David Thompson, strokovnjak za tajsko hrano, ugotavlja, da gre pri tajski kuhinji za razliko od mnogih drugih kuhinj za “žongliranje različnih elementov, da bi ustvarili harmoničen zaključek. Kot zapleten glasbeni akord mora imeti gladko površino, vendar ni pomembno, kaj se dogaja pod njo. Enostavnost tu sploh ni diktat.”

Zato skoraj ni čudno, da je tajska hrana postala zelo priljubljena tudi v Sloveniji. Naročimo si jo na delovno mesto, v tajsko restavracijo se odpravimo na večerjo, rezultat pa je, da nam tajska hrana ne pade preveč težko na želodec. Mešanica čudovitih začimb navduši vsakega gurmana, velika izbira raznovrstne hrane pa skoraj nikoli ne razočara.

Pad thai hrana je priljubljena po celotnem svetu, v marsikateri kuhinji pa zaseda sam vrh najljubše hrane. To je dokaz, da je “dežela nasmehov” zdaj trdno zasidrana na svetovnih krožnikih.

Foto: pxhere.com/en/photo/698242

Začetki segajo v obdobje nacionalizma v državi po revoluciji leta 1932, ki je končala absolutno monarhijo. Na javnem natečaju so iskali novo nacionalno jed iz rezancev, zmagal pa je Pad Thai, sestavljen iz rezancev, redkvic, kalčkov, arašidov in jajc.

Pad Thai je tajska nacionalna jed, aromatična jed iz riževih rezancev, tofuja, suhih kozic, fižolovih kalčkov in jajc. Če je pripravljena z mesom, sta med najbolj priljubljenimi izbirami piščanec in svinjina. Okusi so zapletena kombinacija sladkega, kislega in slanega, z dobro uravnoteženim kontrastom tekstur.

Nežni riževi rezanci so dodatno aromatizirani s sladkorjem, tamarindom, limetinim sokom, kisom in ribjo omako, jed pa se tradicionalno postreže z mletim rdečim čilijem, belim kisom, sladkorjem, svežimi limetinimi rezinami in ribjo omako ob strani, tako da lahko vsak potrošnik jed okrasi po svojih željah.

Ste že poskusili Pad Thai hrano, morda celo na oddaljeni Tajski in si želite teh okusov znova? Ali pa bi morda le radi poizkusili nekaj novega, kar še niste? Brez skrbi, ni potrebe po nadaljnjem iskanju. Thai Asia Shop je prva trgovina v Sloveniji, ki je specializirana za prodajo sveže tajske zelenjave, originalnih tajskih omak, klasičnih tajskih rezancev, različnih vrst riža jugovzhodne Azije, značilnih tajskih jedi in pa tudi nekaterih na Tajskem najbolj priljubljenih pijač.

Foto: pxhere.com/en/photo/764213

Kljub temu, da sanjate o eksotičnih deželah in večerji ob plaži, si lahko vsaj delček tega prenesete tudi v svoj dom s pomočjo Thai Asia Shopa.

Naročnik oglasa je trgovina Thai Asia Shop

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.