Naslovnica Slovenija Osiromašena zimska sezona letov z Brnika

Osiromašena zimska sezona letov z Brnika

Avtor: Spletno Uredništvo

Zaradi pandemije koronavirusa potniški letalski promet po vsem svetu že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z osrednje slovenske zračne luke Brnik bo kot trenutno kaže v zimski sezoni na voljo deset letalskih povezav v devet evropskih držav.

Osiromašena zimska sezona letov z BrnikaLetos so napovedovali številne nove lete in razcvet letališča Brnik, a je pandemija porušila vse načrte (foto fraport-slovenija.si)

Slovenska turistična organizacija (STO) je posredovala sporočilo podjetja Fraport Slovenija o ponudbi in obsegu letov z letališča Brnik v zimskem času. Zaradi širjenja pandemije koronavirusa po evropskih državah bo namreč število letov tudi na Brniku ostalo precej omejeno. Kot trenutno kaže, bo v zimski sezoni, ki se pravkar pričenja, na voljo 10 letalskih povezav v 9 različnih evropskih držav.

V najbolj prometnem delu sezone bo predvidoma na voljo 60 letov tedensko, ta prevoze pa bo skrbelo 9 prevoznikov. »Z Lufthanso bodo leti v Frankfurt na voljo dvakrat na dan, jutranji in zgodnji popoldanski. Prevoznik Air France bo Slovenijo s Parizom sprva povezoval trikrat tedensko, postopoma pa naj bi ponovno prešel na dnevno letenje. Air Serbia bo v Beograd sprva ponujala štiri lete tedensko, v začetku naslednjega leta pa predvideva prehod na dnevno letenje.

EasyJet se bo z leti na londonski Gatwick po novembrski prekinitvi vrnil decembra z dvema frekvencama tedensko, kasneje pa ponudil štiri lete na teden,« so sporočilo podjetja Fraport Slovenija povzeli na STO. Napovedi za prihodnje mesece pravijo, da naj bi EasyJet dodal še povezavo na London Luton, najprej z dvema poletoma na teden. Montenegro Airlines bo predvidoma od konca novembra ponujal štiri lete tedensko v črnogorsko prestolnico Podgorico.

Prav tako naj bi že decembra družba LOT Polish Airlines ponudila 4 lete na teden v Varšavo, Transavia pa 2 tedenska poleta v Amsterdam. Brussels Airlines načrtuje ponovno vzpostavitev letov z Brnika šele februarja 2021, ko naj bi v Bruselj poletelo 5 letal na teden. Sicer je jasno, da zaradi lokalnih izbruhov pandemije v drugih državah in tudi v Sloveniji lahko iz dneva v dan pride do sprememb, zato je potrebno vozni red in druga obvestila glede letenja redno preverjati na spletnih straneh prevoznikov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.