Naslovnica Gospodarstvo 10 milijonov evrov pomoči za gostinstvo in turizem

10 milijonov evrov pomoči za gostinstvo in turizem

Avtor: Spletno Uredništvo

Iz Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so sporočili, da so pravkar podprli projekt ‘Sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije COVID-19’ in sicer z okroglimi 10 milijoni evrov.

10 milijonov evrov pomoči za gostinstvo in turizemMorski turistični prevozniki v Portorožu, v ozadju turistični kompleks Bernardin (foto:SJ)

 

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je potrdila, da je izdala odločitev o finančni podpori projektu ‘Sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije COVID-19′. Nosilec oziroma izvajalec projekta bo javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva SPIRIT Slovenija. Skupna višina za ta projekt predvidenih sredstev znaša 10 milijonov evrov, od tega jih bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval nekaj več kot 7,2 milijona evrov.

»Sredstva se bodo mikro, malim in srednje velikim podjetjem v turističnem in gostinskem sektorju dodelila z izvedbo javnega poziva. Posamezno podjetje bo lahko prejelo največ do 9.999,00 evrov pomoči v obliki pavšalnega zneska, ki se bo določil za vsak posamezni primer. Namen javnega poziva bo sofinanciranje obratovalnih stroškov, ki so nastali zaradi izpada prihodkov kot posledice epidemije COVID-19,« so sporočili s Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Dodali so še pojasnilo, da podjetja v turističnem in gostinskem sektorju zaradi korona-okoliščin niso mogla opravljati dejavnosti, stroške, vsaj minimalne, pa so vseeno imela. Sicer so s Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prve dni oktobra na podoben način finančno podprli tudi javni razpis ‘Razvojno-raziskovalni projekti za odpravo posledic COVID-19’. Skupna višina v tem razpisu sredstev znaša kar 5 milijonov evrov, od tega jih bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 4 milijone.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.