Naslovnica Slovenija Odobrili so sredstva za mariborsko promenado in sevniško poslovno cono

Odobrili so sredstva za mariborsko promenado in sevniško poslovno cono

Avtor: Spletno Uredništvo

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je v zadnjih dneh izdala dve odločbi o finančni podpori in sicer za projekt obnove promenade v mariborskem Mestnem parku ter za projekt komunalne ureditve poslovne cone v Sevnici. Skupno je bilo odobrenih 3.110.000 evrov.

Mariborski mestni park (foto: Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko)

 

 

V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko(SVREKP) so se odločili, da bodo finančno podprli projekt urejanja mariborskega Mestnega parka. Skupna vrednost tega projekta, katerega nosilec je Mestna občina Maribor, znaša 3,6 milijona evrov. Od tega zneska bo Evropski sklad za regionalni razvoj za ‘Obnovo promenade v Mestnem parku’ prispeval 2,3 milijona evrov.

»Mestna občina Maribor namerava v okviru projekta revitalizirati območje promenade v Mestnem parku. Namen obnove je izboljšati prehodnost parka, zagotoviti večjo varnost za pešce in kolesarje, povečati obiskanost parka, omogočiti urejen prostor za preživljanje prostega časa v naravi, izboljšati podobo parka ter nenazadnje z odpravo poškodb na površinah omogočiti lažje koriščenje parka tudi invalidom,« so pojasnili s SVREKP.

Na SVREKP so se prav tako odločili, da finančno podprejo projekt komunalne ureditve industrijsko-obrtniške cone v Sevnici. Skupna vrednost tega projekta, ki ga bo izvajala Občina Sevnica, znaša 1,4 milijona evrov. Evropski sklad za regionalni razvoj bo od tega zneska prispeval 831.000 evrov. Že ime projekta ‘Komunalno opremljanje v PC Sevnica’ razkriva, da je cilj ustrezna infrastrukturna ureditev Poslovne cone Sevnica.

V sklopu projekta bo urejena dostopna cesta do cone in predvsem tudi izvennivojsko križanje z železniško progo. »To bo prispevalo k razširitvi poslovne cone ter omogočilo obstoječim in novim podjetjem boljše in optimalno izvajanje njihove poslovne dejavnosti. Glavni cilj projekta je namreč spodbuditi nadaljnji razvoj malih in srednje velikih podjetij, ki so ključni nosilci gospodarskega razvoja v regiji,« so še dejali na SVREKP.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.