Naslovnica Šport Naslednje kvalifikacije ne bodo v Antalyji, ampak v Izmirju

Naslednje kvalifikacije ne bodo v Antalyji, ampak v Izmirju

Avtor: Spletno Uredništvo

Z Odbojkarske zveze Slovenije so posredovali odločitev Evropske odbojkarske zveze CEV o lokacijah drugega dela kvalifikacij odbojkarjev na mivki za olimpijske igre v Tokiu. Kvalifikacije, ki bi jih morala prvotno gostiti turška Antalya, so preselili, a ne prav daleč stran – v turški Izmir.

Kvalifikacijski dvoboj med Severno Irsko v modrih dresih in Slovenijo v belih dresih v Portorožu maja leta 2019 (foto: SJ)

 

Slovenska reprezentanca v odbojki na mivki se je tako v moški kot v ženski konkurenci že predlani uspešno prebila skozi prvi krog kvalifikacij, ki jih je gostil Portorož. Na delu mestne plaži pod hotelom Metropol so tedaj naši fantje osvojili drugo mesto v skupini, pred njimi so bili Čehi. Prav tako so se z drugega mesta v naslednji krog kvalifikacij uvrstila tudi najboljša slovenska dekleta v odbojki na mivki, medtem ko so bile v skupini prve Latvijke.

Kvalifikacijski cikel bi se moral nato z 2. krogom nadaljevati maja lanskega leta in sicer v turški Antalyji, a je izbruhnila pandemija koronavirusa in nastope so morali odpovedati. To sicer ni bilo prav problematično, saj so medtem odpovedali tudi Olimpijske igre. Vsa tekmovanja so bila prestavljena na letos. Sedaj so z Evropske odbojkarske zveze CEV sporočili, da bo odbojkarje in odbojkarice na mivki iz 14 držav po novem gostil Izmir.

Kvalifikacije so tako preselili približno 300 kilometrov proti severozahodu od prvotno predvidene lokacije. Tam se bodo najboljši slovenski odbojkarji na mivki v skupini A pomerili z Latvijo, Italijo, Rusijo, Turčijo, Litvo, Estonijo in Anglijo, medtem ko se bodo dekleta za uvrstitev med najboljših 16 reprezentanc borile s Češko, Finsko, Poljsko, Grčijo, Srbijo, Turčijo in Belorusijo.

»Drugi krog kvalifikacij, v katerem reprezentance lahko nastopajo le z igralci in igralkami oz. ekipami, ki se glede na svetovno lestvico na olimpijske igre še niso uvrstili, bosta obenem gostila še avstrijski Baden in Madrid. V vseh treh skupinah bo nastopalo po 8 reprezentanc, napredovanje si bo zagotovilo najboljših pet iz vsake skupine. Zadnji, tretji, krog kvalifikacij s 16 najuspešnejšimi reprezentancami naj bi gostil Eindhoven,« so pojasnili z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.