Naslovnica Oglaševanje Od začetnika do poznavalca plemenitih konjev

Od začetnika do poznavalca plemenitih konjev

Avtor: Spletno Uredništvo

Konji so živali, ki so že od antičnih časov poznane po svoji plemenitosti, gracioznosti, prijateljstvu in povezanosti s človekom. Čeprav nimajo več delovne funkcije, so konji danes predmet čaščenja otrok in mladostnikov po vsem svetu….

Foto: ranc-mrcina.com/jahanje-za-zacetnike-in-najmlajse/

Strokovnjaki že desetletja opazujejo odnos med otrokom in konjem. Na poti so opazili, da imajo te živali zdravilne in krepilne učinke na vedenje in samozavest mladih.

Na Ranču Mrcina vam ponujajo prav to. Jahanje za začetnike , ki bo vaše najmlajše popeljajo v ta čudovit svet.

Ranč Mrcina se razteza v Bohinjski dolini – najlepši odprti kotlini kjer se pretaka slap Slavica, ki nas ob pogledu pozdravi s svojimi svetlo zelenimi vodami, dokler na nas iz višav mogočno gleda najvišji vrh Slovenije, Triglav. Ravno v takem idiličnem okolju se je porodila zamisel o spoznavanju narave s pomočjo plementih islandskih konjev.

Tako za starejše, kot tudi za najmlajše na Ranču Mrcina ponujajo jahanje za začetnike. Namenjeno je tako predvsem otrokom, ki se s tovrstno aktivnostjo niso še spoznali. Naši najmlajši bodo skozi jahanje za začetnike poleg jahalnih sposobnosti, razvili pravi odnos do narave in živali ter pridobili občutek odgovornost in skrbi za druge.

Na Ranču Mrcina ponujajo prav posebne štirinožne prijatelje, s katerimi bodo otroci stkali tesno prijateljsko vez. To so islandski konji, ki slovijo po svoji miroljubnosti in prilagodljivosti. Po uvodnem uvajanju v maneži bodo začetniki hitro osvojili osnove jahanja in se lahko podali na druge, višje stopnje. Islandski konji so skozi zgodovino razvili trden in zanesljiv korak, obilo zdrave pameti in presoje ter veliko poguma. Začetnikom priporočajo po 2 uri jahanja v katerih bodo osvojili osnovno znanje ravnanja s konji in jahanja v maneži, hkrati pa bodo spoznali tudi jahanje na terenu.

Otroci, ki se udeležijo jahanja za začetnike imajo neposreden odnos s konjem, kar pomeni, da začutijo pristen stik s to plemenito živaljo.

Jahanje vodi do številnih pozitivnih telesnih sprememb v telesu, predvsem pri otrocih – kot so krepitev vseh mišic, boljša koordinacija gibov, ravnotežje in orientacija v prostoru, boljša gibljivost celotnega telesa in vzpostavitev sinhroniziranih gibov. Poleg tega vpliva na psiho – tako, da otroci vzpostavijo boljšo komunikacijo, se »osvobodijo«, postanejo bolj humani, se zavedajo, da imajo druga bitja določene potrebe, pridobijo delovne navade, razvijejo pogum, samostojnost … Konjeniški šport v ljudeh prebuja plemenitost, užitek.

Foto: ranc-mrcina.com/jahanje-za-zacetnike-in-najmlajse/

Z vstopom v svet jahanja se otroci naučijo dragocenih lekcij za druga področja življenja. Nekatere med njimi so premagovanje neuspehov, strahov, razumevanje povezanosti z drugimi živimi bitji, vztrajnost, delovna disciplina in zdrava samozavest.

Obenem se učijo potrpežljivosti, pravih vrednot prijateljstva, trdega dela, pa tudi zdravega spoštovanja do živali in obnašanja v njihovem okolju. Jahanje zahteva postopne korake do uspeha, pa tudi odločnost, ohranjanje volje do učenja in napredka.

Z izjemo učenja in jahanja v maneži, to predvsem poteka na prostem in svežem zraku, sama aktivnost pa zahteva tudi pravilno držo, koordinacijo in ravnotežje telesa. To je nekaj, kar bo otrokom prišlo v kri samo od sebe. S tem bodo razvijali in krepili številne mišice. Večkrat je bilo že dokazano, da konji pomagajo pri pomirjanju otrok, zmanjšujejo tesnobo in stres. Znano je tudi, da se konje že leta uporabljajo pri terapevtskem delu z otroki z motnjami v razvoju. Otroci se skozi jahanje naučijo usmerjati svoja čustva, zunanja doživetja in strahove na pravi način.

Vse to zgoraj našteto vam lahko ponudijo na Ranču Mrcina. Poleg jahanja za začetnike, nudijo tudi družinske izlete. Ni potrebno, da ste izkušeni jahalci, saj vas bo ekipa pripravila na eno ali dve-urno nepozabno doživetje v sedlu. Za tiste, ki pa še niso najbolj prepričani, da bi sedli v sedlo in zajahali konja pa je na voljo spoznavanje konjev. Otroci bodo s tem spoznali, kako se konja pravilno osedla, očisti ter pripravi na ježo, kar je eden izmed ključnih korakov za kasnejše jahanje.

Poleg tega nudijo pristno doživetje na Ranču Mrcina, ko zapade prvi sneg. Jahanje za začetnike je možno tudi v zimskem času, kjer pa dodatno popestrimo ponudbo še z vožnjo s sanmi ter adrenalinsko atrakcijo Ski yoring oziroma vleko na smučeh. Tisti, ki se želite časovno vrniti v srednji vek, kjer je edino prevozno sredstvo bil ravno konj, se lahko povzpnete na kočijo in si ogledate pot do Bohinjskega jezera. Na kočiji sprejmejo 3 osebe, za večje skupine pa organizirajo kmečki voz ali »lojtrnik«, kjer boste nedvomno občutili pravi kmečki duh.

Foto: ranc-mrcina.com/jahanje-za-zacetnike-in-najmlajse/

Kot lahko vidite bo na Ranču Mrcina, jahanje za začetnike še toliko bolj pestro in poučno za vaše otroke, ker nudijo raznoliko ponudbo, ki bo zadovoljila vse obiskovalce in jim ponudila nepozabne izkušnje, ki jih ne boste kar tako pozabili. Vabljeni, da se o tem prepričate tudi na lastne oči in se pridružite ekipi na Ranču Mrcina v oazi na sončni strani Alp.

Naročnik oglasa je Ranč Mrcina

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.