Naslovnica Kronika Doživite lepote Bohinja na hrbtu veličastnih konjev

Doživite lepote Bohinja na hrbtu veličastnih konjev

Avtor: Spletno Uredništvo

Na konjskih hrbtih, po hribih in dolinah, ob jezerih in potokih, po gozdovih in travnikih – vabljeni v Ranč Mrcina na terensko jahanje, kjer boste vse lepote Bohinja doživeli v družbi konjev…

Foto: www.facebook.com/RancMrcina

Terensko jahanje na Ranču Mrcina je prava pustolovščina za vse – otroke in odrasle, mlade in stare, jahače in tiste, ki bodo to kmalu postali. Pripeljite svojo družino, prijatelje, partnerja ali pridite sami in odkrijte čarobnost jahanja v naravi – terensko jahanje je na voljo skozi vse leto.

Za vse tiste, ki želite dinamiko in avanturo je terensko jahanje v Bohinju odlična izbira za vas. Prednost terenskega jahanja v naravi je, da nikoli ne postane dolgočasno. Tudi ko jahaš po istih poteh, je ta pot vsakič drugačna, vedno pa nudi mir in spokoj.

Pod pojmom aktivne počitnice razumemo različne aktivnosti: šolo jahanja, jahalne izlete, tek na smučeh, pohodništvo, kolesarjenje in še mnogo drugega. Na Ranči Mrcina boste daleč od mestnega vrveža, frustracij in nervoze. Mir in harmonijo z naravo boste doživeli z aktivnostmi, ki vam bodo povrnile pozitivno energijo in odkrile vso lepoto podeželske pokrajine. Ekipa mladih in izkušenih poznavalcev narave vam bo to omogočila.

Ekipa Ranča Mrcina je združila vse, kar se jim je zdelo zanimivo za ljudi, ki so pripravljeni na avanturo, druženje, ljudi, ki se želijo naučiti česa novega na način, ki presega stereotip kmečkega turizma. Pridite doživeti nekaj, o čemer boste govorili in se spominjali.

V samem srcu Julijskih alp, obkrožen z gozdovi, gorami, jezeri in rekami, vas čaka Bohinj, ki je pravi dragulj nedotaknjene narave. Ta edinstvena destinacija, ki jo veliko ljudi imenuje za oazo miru, se bo še bolj dotaknila vašega notranjega miru v kolikor jo boste doživeli na hrbtih veličastnih konjev.

Foto: www.facebook.com/RancMrcina

Ranč Mrcina ponuja različne ture, tako za bolj izkušene kot za manj izkušene. Ena izmed najbolj znanih in tudi najbolj priljubljenih tur je tura po Bohinjskih planinah, kjer se povzpnete po slikovitih planinah, se napolnite s svežim planinskim zrakom in doživite naravo v vsej svoji neokrnjenosti. Terensko jahanje po planinah je bolj primerno za izkušene jahače, ki lahko izbirajo tudi med drugimi bolj zahtevnimi turami. Seveda je pa to le ena izmed tur, ponujamo jih še mnogo več, krajše in daljše ter tudi večdnevne.

Tura v kateri boste doživeli Bohinj skozi travnike, polja, se povzpeli na vrh Senožeta, kjer vas bo osupnil razgled na magične Julijske Alpe, če bo vreme dovolilo se bodo vaše oči spočile na našem najvišjem vrhu Triglavu, je tura, ki vas ne bo pustila ravnodušne. Spustili se boste v Spodnjo Bohinjsko dolino, vse do Save Bohinje, ki slovi po svojih zeleno modrih tolmunih do Dobrave, kjer boste zopet videli mogočni Triglav. Na konjskih hrbtih boste jahali mimo Hansove skakalnice ter se počasi spustili proti Bohinjskemu jezeru in skozi slikovita korita Mostnice do doline Voje. Vsekakor se boste med potjo ustavili, okrepčali ter pustili počitek tudi zvestim spremljevalcem, konjem. Po predhodnem dogovoru vas lahko v Planinski koči Voje pričaka kosilo ali pa sladek štrudl.

Celodnevne ali večdnevne ture, za katere je seveda potrebno malo več znanja ponujajo jahačem še eno neverjetno doživetje. Magični razgledi na pokljuške gozdove bo izkušnjo naredilo še toliko bolj edinstveno.

Terensko jahanje na turah, ki trajajo več ur ali celo več dni je potrebno imeti več znanja. Jahanje ponujajo skozi vse leto. V poletni sezoni so sicer omejeni na dopoldneve in pozne popoldneve, v visoki sezoni (julij, avgust) pa morajo tudi konjem zagotoviti počitek, ki je ponavadi ob ponedeljekih. Za terensko jahanje na Ranču Mrcina je potrebna prehodna najava na telefonsko številko 041 790 297, lahko pa pridete tudi na obisk in se vse dogovorite v živo. Na ranču poskrbijo za vodiča, izposojo čelade in dežnih plaščov. Za terensko jahanje svetujejo, da ste primerno oblečeni (dolge hlače, pohodni čevlji). Oblačila naj bodo seveda primerna tudi letnemu času.

Foto: www.facebook.com/RancMrcina

Doživite edinstveno avanturo na Ranču Mrcina.

Naročnik oglasa je Ranč Mrcina

 

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.