Naslovnica Svet & EU Oceanski sklad in dekarbonizacija ladijskega tovornega prometa

Oceanski sklad in dekarbonizacija ladijskega tovornega prometa

Avtor: Spletno Uredništvo

Med načrti na poti EU do podnebne nevtralnosti so se glede škodljivih emisij CO2 na Odboru za okolje Evropskega parlamenta spet posvetili ladijskemu tovornemu prometu. Nov cilj je 40 % zmanjšanja CO2 do leta 2030, ladijski tovorni promet pa bo vključen v sistem trgovanja z emisijami EU (ETS).

Oceanski sklad in dekarbonizacija ladijskega tovornega prometaZraka z emisijami ne onesnažujejo le tovorne ladje, ampak tudi potniške, prav tako pa ne gre izključno za pomorski promet, ampak tudi za rečnega (foto: Jürgen Sieber/pixabay.com) 

 

Odbor za okolje Evropskega parlamenta je, da bi pospešil dekarbonizacijo, včeraj izglasoval vključitev emisij CO2 iz ladijskega tovornega prometa v sistem trgovanja z emisijami EU (ETS). V sistem naj bi se vključila plovila s 5000 in več bruto registrskimi tonami. V Odboru so zahtevali še uvedbo zavezujočih zahtev za ladjarske družbe, da do leta 2030 za vse ladje zmanjšajo letne povprečne emisije CO2 za najmanj 40%.

“Danes pošiljamo močan signal v skladu z evropskim zelenim sporazumom in podnebnimi izrednimi razmerami: Spremljanje in poročanje o emisijah CO2 je pomembno, vendar samo statistika ne prihrani niti enega grama toplogrednih plinov plina! Zato gremo dlje od predloga Komisije EU in zahtevamo strožje ukrepe za zmanjšanje emisij iz pomorskega prometa,” je pojasnila poslanka -poročevalka Jutta Paulus (Zeleni / EFA).

Odbor za okolje je še pozval k oblikovanju t.i. ‘Oceanskega sklada’ za obdobje od 2023 do 2030. Ta okoljski sklad naj bi financirali prihodki iz dražb pravic v okviru ETS, pripomogel pa naj bi k temu, da bi ladje postale energetsko učinkovitejše, da bi se podprle naložbe v inovativne tehnologije in infrastrukturo. 20% prihodkov iz sklada pa naj bi šlo za zaščito, obnovo in upravljanje vodnih ekosistemov, na katere negativno vpliva globalno segrevanje.

Sicer ladijski tovorni promet ostaja edini sektor, ki še nima določenih zavez EU za zmanjševanje škodljivih emisij. »Globalna ladjarska dejavnost oddaja velike količine emisij toplogrednih plinov, ki naj bi znašale približno 2-3% skupnih svetovnih emisij toplogrednih plinov. To je več kot emisij vseh držav članic EU. Leta 2015 je v EU 13% vseh emisij toplogrednih plinov v EU prišlo iz prometnega sektorja,« so še pojasnili s Parlamenta EU.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.