Naslovnica Gospodarstvo SAP je razširil operativni sektor jugovzhodne Evrope

SAP je razširil operativni sektor jugovzhodne Evrope

Avtor: Spletno Uredništvo

Podjetje SAP, eno vodilnih na področju sodobnih programskih aplikacij in digitalnih tehnologij, je pravkar spremenilo svojo organizacijsko strukturo in preoblikovalo operativno območje za jugovzhodno Evropo. Operativni direktor novega razširjnega področja je že doslej opravljal podobno funkcijo, sicer pa Gregor Potočar kot direktor že 4 leta vodi tudi družbo SAP Slovenija.

SAP je razširil operativni sektor jugovzhodne Evrope

SAP se ponaša z izjemno pestro ponudbo najrazličnejših sodobnih digitalnih storitev in tehnologij (foto: FB SAP)

 

Multinacionalka SAP je pravkar spremenila svojo organizacijsko strukturo, da bi bolje povezala svoje podružnice v Ukrajini, Romuniji, Bolgariji, Sloveniji, Srbiji, Albaniji, Bosni in Hercegovini, Kosovu, Makedoniji, Moldaviji, Črni gori ter na Hrvaškem. Sicer v teh dvanajstih državah družba SAP zaposluje kar 1.935 ljudi.

Novo funkcijo operativnega direktorja sektorja jugovzhodne Evrope je zasedel Slovenec Gregor Potočar, ki sicer že 4 leta vodi družbo SAP Slovenija. Mesto generalne direktorice SAP jugovzhodna Evropa je zasedla Nemka Josephin Galla, ki je pred tem delala v Vietnamu, odslej pa bo nastanjena v romunski prestolnici Bukarešti.

»Za nadaljnji razvoj v regiji bo osnova SAP-jeva oblačna platforma, med strateška produktna področja pa uvrščam upravljanje z uporabniško izkušnjo, dobro vodenje kadra, inteligentno upravljanje porabe, strateško nabavo ter napredno analitiko. To bo za podjetja še posebej ključno v času, ko se bomo soočali s posledicami pandemije COVID-19,« je ob imenovanju dejal Potočar.

Slednji je sicer že maja leta 2018 prevzel vodenje desetih SAP-jevih družb v regiji južne in vzhodne Evrope. Sedaj so temu seznamu dodali še Ukrajino in Kosovo. Multinacionalka SAP pa je med vodilnimi globalnimi ponudniki programske opreme, baz podatkov, analitike, inteligentnih tehnologij in upravljanja izkušenj. Ponaša se s kar 200 milijoni uporabniki po vsem svetu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.