Naslovnica Trendi Fatima je zgodba o upanju, veri, čudežnem prikazovanju in skrivnostnih prerokbah

Fatima je zgodba o upanju, veri, čudežnem prikazovanju in skrivnostnih prerokbah

Avtor: Spletno Uredništvo

V slovenskih kinematografih se bo prihodnji mesec pričel predvajati film z religioznim predznakom, ki je nastal po resničnih dogodkih. Film se imenuje preprosto ‘Fatima’ in gre za zgodbo o prikazovanju Device Marije v kraju Fatima na Portugalskem leta 1917.

Fatima je zgodba o upanju veri čudežnem prikazovanju in skrivnostnih prerokbahTrije rosno mladi pastirčki so se pred dobrimi 100 leti znašli sredi zgodbe, ki je bila prevelika zanje (foto: kolosej.si)

 

Katoliška cerkev je natančno zabeležila vse, kar se je dogajajo v kraju Fatima na Portugalskem leta 1917. Tedaj je svet že močno trpel zaradi prve svetovne vojne, pripravljala se je ruska revolucija, leto kasneje pa je izbruhnila Španska gripa, ki je okužila približno tretjino svetovnega prebivalstva in pobila milijone. Kakorkoli – leta 1917 je bila Portugalska v vojni na strani Antante in je bila čeprav daleč od bojišč, je trpela pomanjkanje.

Fatima je sicer majhna vasica v osrednjem delu države, kjer se je maja leta 1917 začelo dogajati nekaj nenavadnega. Trem otrokom se je začela prikazovati skrivnostna podoba, katero so kmalu prepoznali kot Devico Marijo. Navadni ljudje so jim takoj verjeli, oblasti pa ne. »Fatima je zgodba o desetletni pastirki in njenih dveh mlajših bratrancih iz Fatime na Portugalskem, ki poročajo o vizijah Device Marije.

Njihove prerokbe navdihujejo vernike, vendar jezijo vlado in Cerkev, ki jih skušajo prisiliti, da umaknejo svojo zgodbo. Ko se širijo novice o njihovi prerokbi, na kraj pride več tisoč verskih romarjev v upanju, da bodo priča čudežu. Kar bodo tam doživeli, jim bo za vedno spremenilo življenje,« razkriva napovednik filma, ki ga je režiral Marco Pontecorvo, v njemu pa igrajo Harvey Keitel, Goran Visnjic, Sônia Braga, Joaquim de Almeida in Stephanie Gil.

Zgodbe o Fatimi pa z množičnimi prikazovanji še zdaleč ni konec, saj je Marija otrokom zaupala tri skrivnostne prerokbe, ki jih je kasneje Vatikan tudi javno objavil, vendar s precejšnjim zamikom, tudi zato še danes burijo domišljijo marsikoga.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.