Naslovnica Slovenija Obeta se izdaja novih desetletnih in tridesetletnih državnih obveznic

Obeta se izdaja novih desetletnih in tridesetletnih državnih obveznic

Avtor: Spletno Uredništvo

Na Ministrstvu za finance so včeraj objavili poziv, oz. mandat za organizacijo nove izdaje 10-letne obveznice RS86 in dodatne izdaje 30-letne obveznice RS85 (oboje v evrih).

Tabla na vhodu v poslopje Ministrstva za finance Republike Slovenije (foto: Ministrstvo za finance)

 

Na Ministrstvu za finance (MF) so včeraj objavili mandat za organizacijo nove izdaje 10-letne obveznice RS86 in dodatne izdaje 30-letne obveznice RS85 (oboje v evrih). V dokumentu piše, da je Republika Slovenija z bonitetno oceno A3 (stabilni obeti – Moody’s), AA- (stabilni obeti -S&P) in A (stabilni obeti – Fitch) s tem podelila mandat za organizacijo izdaje obveznic bankam Barclays, BNP Paribas, Credit Agricole CIB, Deutsche Bank, HSBC in Nova KBM.

Točen datum izdaje sicer še ni znan, saj bo odvisen od trenutnih razmer na finančnih trgih. Vsekakor se izvedba izdaje napoveduje že za bližnjo prihodnost, pri čemer bodo uporabljeni predpisi FCA/ICMA za stabilizacijo. »MIFID II opredeljeni ciljni trg za neprofesionalne stranke, profesionalne stranke in primerne nasprotne stranke. Ciljni trg pripravljavca produkta (MiFID II upravljanje produktov) so primerne nasprotne stranke, profesionalne stranke in tudi neprofesionalne stranke,« so še dodali z MF.

Poudarili so tudi specifične predpise mednarodnega prava, saj lahko v določenih jurisdikcijah (države, ozemlja, kneževine…) ponudbo in posredovanje tega obvestila ali drugih podatkov v zvezi s ponudbo omejujejo lokalni predpisi. Povabilo k nakupu je namenjeno izključno ‘profesionalnim vlagateljem’ in ‘relevantnim osebam’, poleg tega so iz njega tokrat izločene osebe iz Združenega kraljestva.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.