Naslovnica Magazin Fiat in Chrysler se združujeta s Peugeotom in Citroenom

Fiat in Chrysler se združujeta s Peugeotom in Citroenom

Avtor: Spletno Uredništvo

Delničarji italijansko-ameriške družbe Fiat Chrsyler Automobiles (FCA) so včeraj podprli združitev s francoskim gigantom PSA (oz. Peugeot S.A.). Francozi so se  enako odločili na svojem internem glasovanju le nekaj ur pred tem. Za združitev in ustanovitev nove skupine, imenovane Stellantis, je v obeh primerih glasovalo več kot 99% sedanjih delničarjev.

John Elkann je potomec družine Agnelli, ki je zgodovinski lastnik FIAT-a (foto: Marco Alfa/flickr.com/commons.wikimedia.org)

Delničarji ameriško-italijanskega proizvajalca avtomobilov Fiat Chrysler Automobiles (FCA) so včeraj s skoraj enoglasnim glasovanjem na skupščini potrdili načrtovano združitev s francoskim avtomobilskim koncernom Peugeot S.A. (PSA). Tako so prižgali zeleno luč za rojstvo četrtega največjega avtomobilističnega giganta na globalnem nivoju. Glasovanje je bilo sicer opravljeno le nekaj ur po tem, ko so tudi delničarji PSA na podben način podprli združitev.

Nova družba se bo imenovala Stellantis.“Prihajajoče desetletje bo na novo opredelilo mobilnost: nameravamo igrati vodilno vlogo pri gradnji te nove prihodnosti. To je zahtevno obdobje, a tudi zelo razburljivo. Verjamem, da je trenutek zelo podoben tistemu, ki so ga izkoristili naši ustanovni očetje z veliko energije v tistih pionirskih letih,” je ob tem dejal predsednik FCA John Elkann.

Združitev s koncernom PSA je za nekdanji ponos Italije FIAT največji lastniški premik po zgodovinski potezi leta 2014, ko je bilo z združitvijo FIAT-a in Chryslerja ustanovljeno podjetje FCA. Novi avtomobilski velikan Stellantis pa bo tako združil PSA-jeve blagovne znamke Peugeot, Citroen, Opel in Vauxhall z znamkami Fiat, Chrysler, Jeep, Dodge, Lancia, Abarth, Alfa Romeo in Maserati.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.