Naslovnica Slovenija Obeta se delovna šesta obletnica ekološkega programa ‘Zero waste’

Obeta se delovna šesta obletnica ekološkega programa ‘Zero waste’

Avtor: Spletno Uredništvo

Prihodnji teden bo na vrsti strokovno srečanje ob 6. obletnici ekološkega programa ‘Zero waste’ v Sloveniji. Dogodek, ki ga pripravlja društvo Ekologi brez meja, so poimenovali ‘Odpadki v naših občinah’. Dogajanje pa bo prilagojeno aktualnim razmeram – predstavitev najboljših praks bo tokrat potekala prek spleta.

 Obeta se delovna šesta obletnica ekološkega programa Zero wasteNa tej fotografiji ni prav nobene plastike in če bodo stekleni vrči na poti v smeti končali v posebnih kontejnerjih za steklo, tudi za njimi ne bo ostalo prav nobeno onesnaženje (foto:pikist.com) 

 

Društvo Ekologi brez meja organizira brezplačni spletni strokovni dogodek z naslovom ‘Odpadki v naših občinah’, ki bo prihodnji torek (23. junija) med 10.00 in 14.30 potekal na spletni platformi ZOOM. Srečanje bo obenem zaznamovalo posebno obletnico – šest let od zagona projekta. Cilj spletnega posveta je dokazati, da ‘Zero waste (nič smeti)’ koncept deluje in da je pravzaprav odlična rešitev za reševanje številnih okoljevarstvenih težav. Zato se bodo sodelujoči posvetili najboljšim praksam na področju upravljanja z odpadki, aktivnostim na lokalnem nivoju, ozaveščanju in komuniciranju.

»V ospredje bomo postavili nasvete za uspešno komuniciranje in ozaveščanje občanov (Nina Sankovič, JP Voka Snaga), obeležili 25. obletnico ločenega zbiranja odpadkov v Slovenskih Konjicah (Karmen Vodovnik, JKP Slovenske Konjice), izvedeli, kako količine odpadkov zmanjšujejo osnovnošolci (Meta Pazlar, OŠ Bled), kako je Art kampu v treh letih uspelo pridobiti naziv Zero waste prireditev (Mišel Vugrinec, Narodni dom Maribor), kako za dosledno ločeno zbiranje odpadkov skrbijo na Bledu (Janez Resman, Infrastruktura Bled) in kako to doseči v večstanovanjskih stavbah s pomočjo zgledov iz tujine (Jack McQuibban, Zero Waste Europe),« so napovedali Ekologi brez meja.

Dogodek bo povezovala novinarka Anja Hreščak, zaključil pa se bo z okroglo mizo, na kateri bodo poleg organizatorjev sodelovali že izkušeni predstavniki slovenskih ‘zero waste občin’ (Žalec, Vrhnika) in tisti, ki so v tej smeri napravili šele prve korake (Hrastnik). Strokovni sestanek bo potekal v sodelovanju s partnerskima organizacijama v projektu Erasmus+, Zero Waste Europe in češko Hnutí Duha. S tem bo moč občutiti tudi mednarodni vidik okoljevarstvenih izzivov, preveriti dobre prakse iz tujine in slišati mnenja iz tujine glede aktulanih ekoloških razmer v Sloveniji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.