Naslovnica Magazin Spletno mesto so pravočasno zagnali še preden je Michelin nagradil najboljše

Spletno mesto so pravočasno zagnali še preden je Michelin nagradil najboljše

Avtor: Spletno Uredništvo

Že preden se je Slovenija dokončno zasidrala na prestižen Michelinov gastronomski vodnik, je Slovenska turistična organizacija (STO) predala v uporabo nov gastronomski portal ‘tasteslovenia.si’. Ta digitalna novost na enem mestu združuje celostno gastronomsko zgodbo Slovenije in reklamira Slovenijo kot destinacijo za enkratna gastronomska doživetja.

Spletno mesto so pravočasno zagnali še preden je Michelin nagradil najboljšeSTO je nedvomno zagnala nov vseslovenski gastronomski portal v pravem času (foto: Tomo Jeseničnik/ tasteslovenia.si)

 

Slovenska gastronomiji je ta teden končno uspel zgodovinski preboj na Michelinov vodnik. Prve slovenske Michelinove zvezdice so si razdelile ‘Gostilna pri Lojzetu’ s Tomažem Kavčičem, ‘Dam’ z Urošem Fakučom, ‘Hiša Denk’ z Gregorjem Vračkom, ‘Atelje’ z Jorgom Zupanom ter ‘Vila Podvin’ z Urošem Štefelinom, ki so prejele po eno zvezdico. Posebej pa velja omeniti ‘Hišo Franko’ in kuharsko velemojstrico Ano Roš, ki je v solzah prejela kar 2 zvezdici.

Devet restavracij je prejelo nagrado ‘Bib Gourmand’ za izredno kulinariko po dostopnih cenah, v globalno najbolj prestižni gastronomski vodnik pa se je uvrstilo še 37 restavracij z znakom krožnik (‘plate’). Gre za restavracije, ki jih Michelinovi inšpektorji vseeno priporočajo, čeprav jim niso podelili zvezdic ali naziva Bib Gourmand. Slovesnost je potekala tudi prek spleta, dogodek pa je tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS označilo za zgodovinskega.

Prav zaradi tega v svetu izjemno cenjenega mednarodnega gastronomskega priznanja je še toliko bolj pomembno, da je že prejšnji teden luč sveta ugledal spletni portal tasteslovenia.si, katerega je zagnala Slovenska turistična organizacija (STO). Ta digitalna novost na enem spletnem mestu združuje celostno gastronomsko zgodbo Slovenije in reklamira našo državo kot destinacijo za enkratna gastronomska doživetja.

»Portal tasteslovenia.si, ki ga je lansirala STO, obiskovalcem predstavi celostno gastronomsko zgodbo naše dežele, ki temelji na filozofiji ‘z vrta na krožnik’, lokalnih dobaviteljih, vrhunskih sestavinah ter tradiciji, ki jih slovenski kuharski mojstri nadgrajujejo s svojimi sodobnimi pristopi v avtentična gastronomska doživetja. Portal posebno pozornost namenja trajnostni usmeritvi slovenskega turizma in Slovenijo predstavlja kot destinacijo za edinstvena kulinarična doživetja,« so sporočili s STO.

Portal, ki so ga nedvomno zagnali v pravem trenutku, bo pomembno prispeval k nadaljnji mednarodni promociji Slovenije kot vrhunske, k trajnostnemu razvoju zavezane gastronomske destinacije. Zaradi izjemnega uspeha slovenske gastronomije pri ocenjevanju inšpektorjev Michelinovega vodnika, ki sicer zaseda prvo mesto na področju gastronomskih vodnikov z globalnim dosegom, pa bo digitalna promocija Slovenije sedaj zagotovo še precej bolj uspešna.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.