Naslovnica Slovenija Ob stoletnici poučevanja arhitekture v Ljubljani

Ob stoletnici poučevanja arhitekture v Ljubljani

Avtor: Spletno Uredništvo

Fakulteta za arhitekturo leto praznuje izjemen jubilej – 100 let obstoja. Da bi dostojno zaznamovali prvo stoletje delovanja, so pripravili razstavo ‘Mladi smo in živi’, ki bo odprta vse do konca meseca julija.

Ob stoletnici poučevanja arhitekture v LjubljaniPrizor z razstave ‘Mladi smo in živi: 100 let šole za arhitekturo v Ljubljani’ (foto: M. Kambič/IPPR)

 

Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani je v okviru praznovanja stoletnice študija arhitekture v mestu že 10. marca 2020 v Cankarjevem domu otvorila razstavo ‘Mladi smo in živi‘, kjer so predstavljena najrazličnejša dela, ki so nastala v teh stotih letih. Razstava bo vsiljeni ‘koronavirusni pavzi’ sedaj odprta vse do 31. julija, za vodene oglede pa bodo poskrbeli profesorji Fakultete za arhitekturo, priznani arhitekti in urbanisti.

»Po razstavi bodo vodili izr. prof. Domen Fras, doc. Rok Žnidaršič, prof. mag. Peter Gabrijelčič, Andrej Hrausky, dr. Miloš Kosec, doc. mag. Polona Filipič, doc. Aleksander S. Ostan in asist. Katarina Čakš. Z obiskovalci bodo delili svoje zgodbe o študiju in vlogi Fakultete za arhitekturo UL na njihovi poklicni poti in v slovenskem in mednarodnem prostoru,« so sporočilo za javnost Fakultete in Cankarjevega doma posredovali z agencije IPPR.

Razstava ob stoti obletnici poučevanja arhitekture v Ljubljani je zamišljena tudi kot priložnost za premislek o vlogi arhitekture nekoč in danes. Urniki vodenih ogledov so sicer objavljeni na spletnih kanalih Cankarjevega doma in tudi Fakultete za arhitekturo UL. Število mest na posameznem strokovno vodenem ogledu je sicer omejeno, po drugi strani pa obstaja možnost organiziranja ogledov za zaključene skupine. Sicer je slovenska arhitektura dosegla tudi svetovno slavo, kar gre pripisati predvsem delu znanega arhitekta Jožeta Plečnika.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.