Naslovnica Trendi Kralj Staten Islanda in druge poletne filmske novosti

Kralj Staten Islanda in druge poletne filmske novosti

Avtor: Spletno Uredništvo

Potem ko se sta konec tedna ponovno odprla ljubljanski mestni kino Komuna in Kolosej De Luxe v Kranju, se že jutri obeta prva izjemno zanimiva premiera. Gre za komedijo ‘Kralj Staten Islanda’, v kratkem pa bo sledila še vrsta drugih filmskih novosti.

 Kralj Staten Islanda in druge poletne filmske novostiKralj Staten Islanda je zabaven film o življenju mladeniča po imenu Scott (foto: kolosej.si)

 

Jutri se ob 20. uri napoveduje prvo predvajanje filma ‘Kralj Staten Islanda‘. Podlaga za filmsko zgodbo je življenje komika in igralca Peta Davidsona. Slednji je najprej pomagal pri pisanju scenarija, potem pa je tudi zaigral v filmu. V filmu igrata tudi Steve Buscemi kot Papa, gasilski veteran, ki Scotta vzame pod svoje okrilje, ter Pamela Adlon kot Rayeva bivša žena Gina. Za režijo je poskrbel Judd Apatowa (Razuzdanka, Napumpana, 40-letni devičnik).

»Potem ko mu je pri sedmih letih umrl oče gasilec, se Scott (Pete Davidson) ni prav dobro vklopil v družbo. Zdaj sredi dvajsetih let je dosegel bolj malo, še vedno pa si želi postati umetnik za tetovaže, kar pa se zdi nedosegljivo. Potem ko se njegova ambiciozna mlajša sestra Claire (Maude Apatow) odpravi na fakulteto, Scott še vedno živi s svojo izčrpano materjo medicinsko sestro Margie (dobitnica oskarja Marisa Tomei).

Dneve preživlja s kajenjem trave in druženjem s prijatelji – Oscarjem (Ricky Velez), Igorjem (Moises Arias) in Richiejem (Lou Wilson), na skrivaj pa se dobiva s svojo prijateljico iz otroštva Kelsey (Bel Powley). Ko pa njegova mati začne hoditi na zmenke z glasnim gasilcem po imenu Ray (Bill Burr), se sproži niz dogodkov, ki bodo Scotta prisilili, da se spopade s svojo žalostjo in naredi prve korake, da se v svojem življenju premakne naprej,« razkriva napovednik filma.

Sledila bo še vrsta filmskih novosti. Že v sredo (24. junija) se ob 20. uri obeta premiera romantične drame ‘Še vedno verjamem’. Film je bil posnet po resnični in obenem tudi tragični zgodbi glasbenika Jeremyja Campa, njegovo sporočilo pa govori o upanju in ljubezni.Julija bo sledil vohunski triler ‘Tenet’, katerega je režiral in napisal Christopher Nolan (Memento, trilogija Batmana, Izvor, Medzvezdje…).

Filmski gigant Disney je posnel igrano različico risanke ‘Mulan’, oziroma novo filmsko pustolovščino o dekletu, ki postane ena od največjih kitajskih bojevnic. Otroci bodo težko dočakali nove ‘superherojske’ dogodivščine Spužija Kvadratnika in njegovih prijateljev iz Bikinske Bistrice. V kina bo namreč kmalu zakorakal film ‘Spuži Kvadratnik 3’, v katerem bo družba s skupnimi močmi reševala svojega ljubljenčka.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.